Fullkornsbrød II

Fullkornsbrød II

lær hvordan du lager et sunt og smakfullt fullkornsbrød med denne enkle oppskriften. perfekt for frokost eller som et godt mellommål.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp fettstof
  • 2. 1 kopp varmt vann
  • 3. 1 kopp pakket brunt sukker
  • 4. 3 (.25 unser) pakker tørrgjær
  • 5. 4 kopper varmt vann (45°C)
  • 6. 4 spiseskjeer hvitt sukker
  • 7. 4 teskjeer salt
  • 8. 6 kopper brødmel
  • 9. 6 kopper sammalt hvete

Fremgangsmåte

  1. 11. Løs opp brunt sukker i 1 kopp varmt vann. Tilsett fettstoff, og rør for å smelte det. La det avkjøle.
  2. 22. I en stor bolle, løs opp gjær i 4 kopper varmt vann. Tilsett hvitt sukker, salt og brødmel. Pisk godt. Rør inn fettstoff og blanding. Tilsett nok sammalt hvete for å lage en fast, men ikke tørr deig.
  3. 33. Hell ut på en lett melet overflate. Elt til deigen er glatt og elastisk. Legg den i en stor, godt oljet bolle. Dekk til, og la den heve til dobbel størrelse.
  4. 44. Del deigen i fire like deler. Form til brød. Plasser i smurte, 23 x 13 cm former, og snu hvert brød i formen for å smøre toppen. La det heve til deigen dobler i størrelse.
  5. 55. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 35 minutter. La avkjøle før du skjærer i det.