
Bakt Alaska
Lær hvordan du lager baked alaska, en klassisk og imponerende dessert med iskrem, marengs og frukt. Perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. One Bowl Brownies, oppskrift følger, avkjølt helt
- 2. 2 pint peanøttsmør-sorbet, myknet (hvilken som helst type vil fungere)
- 3. 3 store eggehviter
- 4. 6 spiseskjeer sukker
- 5. 1/4 teskje krem av tartar
- 6. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 7. Nonstick spray, til å spraye folie
- 8. 2 staver (1 kopp) usaltet smør, smeltet
- 9. 1 1/4 kopper usøtet kakaopulver
- 10. 1 1/4 kopper granulert sukker
- 11. 1 kopp lettbrunt sukker, pakket
- 12. 4 store egg
- 13. 1 1/4 kopper hvetemel
- 14. 1 teskje kosher salt
- 15. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en kjøkkenblowtorch.
- 3Løft One Bowl Brownies ut av formen ved hjelp av aluminiumsfolien som stikker over kanten. Bruk en 23 cm rustfri stålskål til å kutte ut en sirkel; sett til side.
- 4Dekk den samme 23 cm skålen helt med plastfolie, og la det være en 15 cm overheng rundt kanten.
- 5Ha den myke iskremen i skålen og bruk en silikonspatel til å jevne den ut.
- 6Forsiktig løfter du brownie-sirkelen med en flat spatel og legger den oppå iskremen. Hvis den går i stykker, er det helt i orden – bruk bare brownie-bitene til å fylle ut eventuelle hull.
- 7 Brett plastfolien over toppen av brownien og sett den i fryseren til den er helt stiv, ca. 4 timer.
- 8Plasser en marmorplate i fryseren for avkjøling. (Hvis du ikke har marmorplate, kan du bruke et bakepapirkledd stekebrett i fryseren; det fungerer like bra.)
- 9Når det er tid for servering, varm opp en liten kjele med vann over middels varme og la det småkoke.
- 10Ha eggehvitene i en bolle til en standmikser, og plasser bollen over det småkokende vannet, pass på at bunnen av bollen ikke berører det varme vannet.
- 11Pisk til eggehvitene er skummende, og tilsett deretter sukker, en spiseskje om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning.
- 12Tilsett kremortartar og pisk videre.
- 13Fortsett å piske eggehvitene over varmen til sukkeret er oppløst og eggehvitene er varme, ca. 2–3 minutter.
- 14Flytt bollen til mikseren med vispvedlegg og pisk til stive, blanke topper dannes, ca. 8–10 minutter.
- 15Rør inn vaniljeekstrakt og bland godt.
- 16Ta iskrem- og brownieskaken ut av fryseren.
- 17Løsne plastfolien på toppen, og vipp iskremen/brownien ut av formen.
- 18Legg den med browniesiden ned på den avkjølte marmorplaten.
- 19Fjern plastfolien.
- 20Dekk hele iskremen og brownien med marengs, og sørg for å forsegle kantene på den avkjølte platen.
- 21Bruk en kjøkkenblowtorch til å brune marengsen, og server den spektakulære stekte Alaska for gjestene dine!
- 22Forvarm ovnen til 165 °C.
- 23Dekk en 33 x 23 cm kakeform med aluminiumsfolie, og la det være en 5 cm overheng på alle sider.
- 24Spray formen med non-stick spray.
- 25Ha smøret i en middels stor glassbolle og smelt det i mikrobølgeovnen.
- 26Tilsett kakao, sukker (sukker), brunt sukker og rør kraftig til blandingen er glatt.
- 27Rør inn eggene ett om gangen, og rør godt etter hver tilsetning.
- 28Tilsett mel, salt og vaniljeekstrakt, og rør igjen kraftig til røren er godt blandet.
- 29Hell røren i den forberedte formen og jevn ut overflaten.
- 30Stek i ca. 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren med noen få smuler.
- 31La kaken avkjøle helt før du skjærer i den.