Bakt Alaska

Bakt Alaska

Lær hvordan du lager baked alaska, en klassisk og imponerende dessert med iskrem, marengs og frukt. Perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. One Bowl Brownies, oppskrift følger, avkjølt helt
  • 2. 2 pint peanøttsmør-sorbet, myknet (hvilken som helst type vil fungere)
  • 3. 3 store eggehviter
  • 4. 6 spiseskjeer sukker
  • 5. 1/4 teskje krem av tartar
  • 6. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 7. Nonstick spray, til å spraye folie
  • 8. 2 staver (1 kopp) usaltet smør, smeltet
  • 9. 1 1/4 kopper usøtet kakaopulver
  • 10. 1 1/4 kopper granulert sukker
  • 11. 1 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 12. 4 store egg
  • 13. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 14. 1 teskje kosher salt
  • 15. 1 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en kjøkkenblowtorch.
  3. 3Løft One Bowl Brownies ut av formen ved hjelp av aluminiumsfolien som stikker over kanten. Bruk en 23 cm rustfri stålskål til å kutte ut en sirkel; sett til side.
  4. 4Dekk den samme 23 cm skålen helt med plastfolie, og la det være en 15 cm overheng rundt kanten.
  5. 5Ha den myke iskremen i skålen og bruk en silikonspatel til å jevne den ut.
  6. 6Forsiktig løfter du brownie-sirkelen med en flat spatel og legger den oppå iskremen. Hvis den går i stykker, er det helt i orden – bruk bare brownie-bitene til å fylle ut eventuelle hull.
  7. 7 Brett plastfolien over toppen av brownien og sett den i fryseren til den er helt stiv, ca. 4 timer.
  8. 8Plasser en marmorplate i fryseren for avkjøling. (Hvis du ikke har marmorplate, kan du bruke et bakepapirkledd stekebrett i fryseren; det fungerer like bra.)
  9. 9Når det er tid for servering, varm opp en liten kjele med vann over middels varme og la det småkoke.
  10. 10Ha eggehvitene i en bolle til en standmikser, og plasser bollen over det småkokende vannet, pass på at bunnen av bollen ikke berører det varme vannet.
  11. 11Pisk til eggehvitene er skummende, og tilsett deretter sukker, en spiseskje om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning.
  12. 12Tilsett kremortartar og pisk videre.
  13. 13Fortsett å piske eggehvitene over varmen til sukkeret er oppløst og eggehvitene er varme, ca. 2–3 minutter.
  14. 14Flytt bollen til mikseren med vispvedlegg og pisk til stive, blanke topper dannes, ca. 8–10 minutter.
  15. 15Rør inn vaniljeekstrakt og bland godt.
  16. 16Ta iskrem- og brownieskaken ut av fryseren.
  17. 17Løsne plastfolien på toppen, og vipp iskremen/brownien ut av formen.
  18. 18Legg den med browniesiden ned på den avkjølte marmorplaten.
  19. 19Fjern plastfolien.
  20. 20Dekk hele iskremen og brownien med marengs, og sørg for å forsegle kantene på den avkjølte platen.
  21. 21Bruk en kjøkkenblowtorch til å brune marengsen, og server den spektakulære stekte Alaska for gjestene dine!
  22. 22Forvarm ovnen til 165 °C.
  23. 23Dekk en 33 x 23 cm kakeform med aluminiumsfolie, og la det være en 5 cm overheng på alle sider.
  24. 24Spray formen med non-stick spray.
  25. 25Ha smøret i en middels stor glassbolle og smelt det i mikrobølgeovnen.
  26. 26Tilsett kakao, sukker (sukker), brunt sukker og rør kraftig til blandingen er glatt.
  27. 27Rør inn eggene ett om gangen, og rør godt etter hver tilsetning.
  28. 28Tilsett mel, salt og vaniljeekstrakt, og rør igjen kraftig til røren er godt blandet.
  29. 29Hell røren i den forberedte formen og jevn ut overflaten.
  30. 30Stek i ca. 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren med noen få smuler.
  31. 31La kaken avkjøle helt før du skjærer i den.