Espresso Martini

Espresso Martini

Lær hvordan du lager en perfekt espresso martini med denne enkle oppskriften. Ideell for fest og helgekos. Raskt og enkelt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 1
drikke

Ingredienser

  • 1. 1. 4 shot espresso
  • 2. 10 unser vodka
  • 3. 1/4 kopp enkel sirup, oppskrift følger
  • 4. 1 spiseskje amaretto
  • 5. Is
  • 6. 1/2 kopp vann
  • 7. 1 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Avkjøl 4 martiniglass.
  2. 22. Bland espresso, vodka, enkel sirup og amaretto i en martiniglass. Fyll shakeren med is. Rist i omtrent 10 sekunder. Fordel blandingen i de avkjølte martiniglassene. Server umiddelbart.
  3. 33. Enkel sirup:
  4. 44. I en kjele, kombiner vann og sukker over middels varme. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i 5 minutter, til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og avkjøl sirupen. Eventuell overskuddssirup kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.
  5. 55. Porsjon: 1 kopp
  6. 66. Forberedelsestid: 5 minutter
  7. 77. Koketid: 5 minutter