Mini sjokoladekaker med amaretti

Mini sjokoladekaker med amaretti

Lær hvordan du lager deilige mini sjokolade amaretti kaker. Perfekt som søtt lite bakverk til enhver anledning. Enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • Smørsmaksatt non-stick kokespray
  • 3/4 kopp bittersøt sjokolade eller semisøt sjokoladeknapper
  • 1 kopp skivede mandler
  • 1 kopp baby amaretti-kjeks (ca. 2 unser)
  • 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, romtemperert
  • 2/3 kopp sukker
  • 2 teskjeer revet appelsinskall
  • 4 store egg
  • Usøtet kakaopulver, til siktning
  • Spesialutstyr: mini-muffinsformer

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Spray mini muffinsformer med non-stick spray. Sett dem i kjøleskapet. Varm opp sjokoladen i mikrobølgeovnen til den er smeltet og glatt, rør om hver 20. sekund, i omtrent ett minutt.
  3. 3Bland mandler og kokoser i en food processor. Puls til mandlene og kokosen er finhakket. Overfør nøtteblandingen til en middels stor bolle.
  4. 4Tilsett smør og sukker i food processoren og kjør til det er kremaktig og glatt.
  5. 5Rør inn revet appelsinskall og puls kort, til det er godt blandet.
  6. 6Tilsett eggene ett om gangen, og kjør til hvert egg er godt innarbeidet.
  7. 7Rens sidene av blandebollen og kjør igjen.
  8. 8Tilsett nøtteblandingen og den smeltede sjokoladen, og puls til alt er godt blandet.
  9. 9Rens sidene av bollen igjen og kjør en siste gang.
  10. 10Hell røren i de forberedte formene. Stek til midten puffes opp og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 8–10 minutter.
  11. 11Avkjøl i formene i 10–15 minutter.
  12. 12Overfør mini-kakene til et serveringsfat. Sikt over kakaopulver og server.