
Mini sjokoladekaker med amaretti
Lær hvordan du lager deilige mini sjokolade amaretti kaker. Perfekt som søtt lite bakverk til enhver anledning. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- Smørsmaksatt non-stick kokespray
- 3/4 kopp bittersøt sjokolade eller semisøt sjokoladeknapper
- 1 kopp skivede mandler
- 1 kopp baby amaretti-kjeks (ca. 2 unser)
- 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, romtemperert
- 2/3 kopp sukker
- 2 teskjeer revet appelsinskall
- 4 store egg
- Usøtet kakaopulver, til siktning
- Spesialutstyr: mini-muffinsformer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Spray mini muffinsformer med non-stick spray. Sett dem i kjøleskapet. Varm opp sjokoladen i mikrobølgeovnen til den er smeltet og glatt, rør om hver 20. sekund, i omtrent ett minutt.
- 3Bland mandler og kokoser i en food processor. Puls til mandlene og kokosen er finhakket. Overfør nøtteblandingen til en middels stor bolle.
- 4Tilsett smør og sukker i food processoren og kjør til det er kremaktig og glatt.
- 5Rør inn revet appelsinskall og puls kort, til det er godt blandet.
- 6Tilsett eggene ett om gangen, og kjør til hvert egg er godt innarbeidet.
- 7Rens sidene av blandebollen og kjør igjen.
- 8Tilsett nøtteblandingen og den smeltede sjokoladen, og puls til alt er godt blandet.
- 9Rens sidene av bollen igjen og kjør en siste gang.
- 10Hell røren i de forberedte formene. Stek til midten puffes opp og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 8–10 minutter.
- 11Avkjøl i formene i 10–15 minutter.
- 12Overfør mini-kakene til et serveringsfat. Sikt over kakaopulver og server.