
Sitronkake
lær hvordan du lager en enkel og smakfull sitronkake. perfekt som dessert eller til kaffen. steg-for-steg oppskrift og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/4 pund usaltet smør, romtemperert, pluss mer til smøring
- 1 kopp sukker
- 2 ekstra store egg, romtempererte
- 1/4 kopp sitronskall (fra 3 til 4 sitroner)
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp fersk sitronsaft
- 3/8 kopp kulturmelk, romtemperert
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form, eller to runde former på 15 cm (6 tommer) i diameter.
- 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, krem smør og sukker sammen i omtrent 5 minutter. Pisk inn eggene, ett av gangen, og tilsett deretter sitronzesten.
- 3I en separat bolle, sikt mel, bakepulver, natron og salt. I en annen bolle, bland sitronsaft, kulturmelk og vanilje. Tilsett gradvis melblandingen og de våte ingrediensene, samtidig, i eggblandingen, og bland godt.
- 4Fordel røren jevnt i de forberedte rundformene eller i langpannen. Stek i 45 minutter til 1 time, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.
- 5Ta ut kaken av ovnen og la den avkjøle i formene. Skjær i ønsket størrelse og server.