Hello Fresh Mobile Banner
Sitronkake

Sitronkake

lær hvordan du lager en enkel og smakfull sitronkake. perfekt som dessert eller til kaffen. steg-for-steg oppskrift og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/4 pund usaltet smør, romtemperert, pluss mer til smøring
  • 1 kopp sukker
  • 2 ekstra store egg, romtempererte
  • 1/4 kopp sitronskall (fra 3 til 4 sitroner)
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1/4 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp fersk sitronsaft
  • 3/8 kopp kulturmelk, romtemperert
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form, eller to runde former på 15 cm (6 tommer) i diameter.
  2. 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, krem smør og sukker sammen i omtrent 5 minutter. Pisk inn eggene, ett av gangen, og tilsett deretter sitronzesten.
  3. 3I en separat bolle, sikt mel, bakepulver, natron og salt. I en annen bolle, bland sitronsaft, kulturmelk og vanilje. Tilsett gradvis melblandingen og de våte ingrediensene, samtidig, i eggblandingen, og bland godt.
  4. 4Fordel røren jevnt i de forberedte rundformene eller i langpannen. Stek i 45 minutter til 1 time, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.
  5. 5Ta ut kaken av ovnen og la den avkjøle i formene. Skjær i ønsket størrelse og server.