
Lemon Chewy Crisps
Oppdag hvordan du lager sprø og deilige lemon chewy crisps. En enkel oppskrift på sitronkaker som er perfekte til kaffekosen eller som dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp smør, myknet
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1 spiseskje sitronskall
- 1 1/2 teskjeer fersk sitronsaft
- 3/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1/2 kopp skivede mandler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Pisk smør og sukker i en stor bolle med elektrisk mikser på høy hastighet til det er luftig. Pisk inn de resterende ingrediensene unntatt melet til det er godt blandet.
- 3På lav hastighet, pisk inn melet bare til det er blandet.
- 4Sett små topper med røren med en teskje, med 3,8 cm (1 1/2 tommer) mellomrom på en ugredd bakeplate. Strø over sukker eller mandler.
- 5Stek i 10 til 12 minutter, til kantene er lett brune. Avkjøl på bakeplaten i 1 minutt før du flytter dem over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Oppbevar i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil én uke.
- 6_HINT: Disse småkakene vil få en fin, brunet kant hvis de stekes på en vanlig tynn bakeplate i stedet for en tykk eller isolert plate._