Sopaipillas og sherryt fruktkompott på honningkrem med vinagres de yema gran reserva-glasur

Sopaipillas og sherryt fruktkompott på honningkrem med vinagres de yema gran reserva-glasur

oppskrift på smakfulle sopaipillas fylt med sherrytrefe og honningpastrykrem, toppet med vinagres de yema gran reserva glasur. perfekt dessert for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp helmelk
  • 1 vaniljestang
  • 3 eggeplommer
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp honning
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 4 kopper pluss 4 spiseskjeer mel
  • 1 1/2 teskje salt
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1/4 kopp varmt vann
  • 1 1/4 kopper melk
  • 1 liter vegetabilsk olje til steking
  • Kanel og melis til støving
  • 1 kopp rensede og kvartede jordbær
  • 1 kopp 1/2-tommers terninger av ananas
  • 1 kopp skivede bananer
  • 1 kopp sherry
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1/4 kopp hakket mynte
  • 1 kopp sherryeddik
  • 1/2 kopp honning

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage vaniljekrem, hell melken i en kjele. Del vaniljestangen og skrap ut frøene, og ha både frøene og stangen i melken. Varm opp melken over middels varme og kok opp.
  2. 2Mens melken varmes opp, bland eggeplommene, sukkeret og honningen i en bolle. Rør inn maisstivelsen og bland til det er jevnt. Når melken koker, fjern vaniljestangen og hell 1/4 av melken i eggeblandingen, mens du visper kontinuerlig for å temperere eggene og unngå at de koagulerer. Når eggeblandingen er temperert, hell den tilbake i kjelen med resten av melken og visp kontinuerlig over middels varme til blandingen begynner å boble og tykne. Dette tar ca. 1–2 minutter. Når kremen har tyknet, hell den over i en bolle og sett den i et isbad. Dekk med plastfolie og la den avkjøles grundig.
  3. 3Sopaipillas: Bruk en stor bolle og bland mel, salt og bakepulver. I en annen bolle løses gjøren opp i det varme vannet for å aktivere den, og hell den i melblandingen. Tilsett melken litt etter litt og elt til du får en jevn deig. Elt deigen til den er glatt, dekk til og la den heve til den har doblet seg i størrelse.
  4. 4Varm opp oljen i en stor gryte eller frityrgryte til 180–190 °C (360–375 °F).
  5. 5Rull ut deigen på en melet arbeidsflate til ca. 0,6 cm tykkelse. Bruk en utstikker eller kniv til å skjære deigen i ønsket serveringsstørrelse. Slipp 2–3 sopaipillas om gangen i oljen og stek dem, snu ofte, til de er gyldne. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på tørkepapir for å renne av. Strø over kanel og melis mens de er varme.
  6. 6For å lage fruktkompotten, ha ingrediensene i en bolle og vend forsiktig slik at frukten blir jevnt dekket. La frukten marinere i kjøleskapet i minst 2 timer. Sil av væsken før servering.
  7. 7For å lage glasuren, hell eddiken i en kjele og la den koke ned til halvparten over middels varme. Rør inn honningen i den varme eddiken og la den avkjøles. Sett til side.
  8. 8For å servere, del sopaipillasene og fyll dem med en skje vaniljekrem. Fyll resten av sopaipillasene med fruktkompott. Plasser sopaipillasene på hver tallerken, drypp glasuren rundt og strø over melis og kanel. Avslutt med en liten skvett eddik på fruktkompotten.