
Parkers erte- og grønnsakssuppe
Lær hvordan du lager en velsmakende og enkel split pea soup inspirert av parkers. Perfekt for kalde vinterdager, med trinnvise instruksjoner og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp hakket gul løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/8 kopp god olivenolje
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1 1/2 teskje kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 2 kopper gulrøtter i middels terninger (3 til 4 gulrøtter)
- 1 kopp røde, kokende poteter i middels terninger, uten skrell (3 små)
- 450 gram tørkede delte grønne erter
- 8 kopper kyllingkraft eller vann
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en 4-liters kjele på middels varme, surre løk og hvitløk med olivenolje, oregano, salt og pepper til løken er gjennomsiktig, 10 til 15 minutter.
- 3Tilsett gulrøtter, poteter, ½ pund splittede erter og kyllingkraft.
- 4Kok opp, og la det småkoke uten lokk i 40 minutter.
- 5Skum av skummet som dannes under kokingen.
- 6Tilsett de resterende splitte ertene og la det småkoke i ytterligere 40 minutter, eller til alle ertene er møre.
- 7Rør ofte for å forhindre at det brenner seg i bunnen.
- 8Smak til med salt og pepper.
- 9Server varm.