Parkers erte- og grønnsakssuppe

Parkers erte- og grønnsakssuppe

Lær hvordan du lager en velsmakende og enkel split pea soup inspirert av parkers. Perfekt for kalde vinterdager, med trinnvise instruksjoner og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp hakket gul løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/8 kopp god olivenolje
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 1 1/2 teskje kosher-salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 kopper gulrøtter i middels terninger (3 til 4 gulrøtter)
  • 1 kopp røde, kokende poteter i middels terninger, uten skrell (3 små)
  • 450 gram tørkede delte grønne erter
  • 8 kopper kyllingkraft eller vann

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en 4-liters kjele på middels varme, surre løk og hvitløk med olivenolje, oregano, salt og pepper til løken er gjennomsiktig, 10 til 15 minutter.
  3. 3Tilsett gulrøtter, poteter, ½ pund splittede erter og kyllingkraft.
  4. 4Kok opp, og la det småkoke uten lokk i 40 minutter.
  5. 5Skum av skummet som dannes under kokingen.
  6. 6Tilsett de resterende splitte ertene og la det småkoke i ytterligere 40 minutter, eller til alle ertene er møre.
  7. 7Rør ofte for å forhindre at det brenner seg i bunnen.
  8. 8Smak til med salt og pepper.
  9. 9Server varm.