Sitron- og parmesangratinerte ovnsbakte poteter

Sitron- og parmesangratinerte ovnsbakte poteter

oppskrift på deilige lemon-parmesan stekte poteter, perfekt som tilbehør til middagen. enkelt å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund baby Yukon Gold-poteter, delt i to
  • 1 1/2 pund baby røde poteter med skinn, delt i to
  • Kosher-salt
  • 4 kopper tertebiter av daggammelt surdeigsbrød (uten skorpe)
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 teskjeer finrevet sitronskall, pluss båter til servering
  • Nykvernet pepper
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 1/2 kopp revet parmesanost (ca. 30 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann, ca. 2,5 cm over potetene; krydre med salt. Kok opp og la koke på middels høy varme til de akkurat er møre, ca. 7 minutter; sil av vannet.
  2. 2I mellomtiden, puls brødet i en food processor til det er grovt smuler. Bland det med olivenoljen, hvitløk, sitronskall, 1 teskje salt og et par kverninger pepper i en stor bolle. Tilsett potetene og vend forsiktig.
  3. 3Legg potetene med snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne og møre, ca. 10 minutter. Strø over persille og parmesan; fortsett å steke til de er gyldne, ca. 5 minutter til. Overfør til et serveringsfat, krydre med salt og server med sitronbåter.
  4. 4Fotograf: Con Poulos