
Sitron- og parmesangratinerte ovnsbakte poteter
oppskrift på deilige lemon-parmesan stekte poteter, perfekt som tilbehør til middagen. enkelt å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund baby Yukon Gold-poteter, delt i to
- 1 1/2 pund baby røde poteter med skinn, delt i to
- Kosher-salt
- 4 kopper tertebiter av daggammelt surdeigsbrød (uten skorpe)
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 fedd hvitløk, revet
- 2 teskjeer finrevet sitronskall, pluss båter til servering
- Nykvernet pepper
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 1/2 kopp revet parmesanost (ca. 30 gram)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann, ca. 2,5 cm over potetene; krydre med salt. Kok opp og la koke på middels høy varme til de akkurat er møre, ca. 7 minutter; sil av vannet.
- 2I mellomtiden, puls brødet i en food processor til det er grovt smuler. Bland det med olivenoljen, hvitløk, sitronskall, 1 teskje salt og et par kverninger pepper i en stor bolle. Tilsett potetene og vend forsiktig.
- 3Legg potetene med snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne og møre, ca. 10 minutter. Strø over persille og parmesan; fortsett å steke til de er gyldne, ca. 5 minutter til. Overfør til et serveringsfat, krydre med salt og server med sitronbåter.
- 4Fotograf: Con Poulos