Tradisjonelle sørlige kjeks

Tradisjonelle sørlige kjeks

Lær hvordan du lager autentiske sørlige biscuits med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør. En klassisk amerikansk bakst som alle vil elske!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 1/2 teskje bakepulver
  • 3. 1 1/2 teskje salt
  • 4. 2 spiseskjeer smør, kaldt
  • 5. 1/2 kopp fast vegetabilsk fett, kaldt
  • 6. 1 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en stor blandebolle, kombiner melet, bakepulveret og saltet. Bland godt.
  3. 3Tilsett 1 spiseskje av det kalde smøret og det kalde smøret, og arbeid det inn i de tørre ingrediensene med hendene til blandingen ligner grove smuler.
  4. 4Rør inn melken. Deigen vil være klissete.
  5. 5Dryss litt mel på arbeidsflaten.
  6. 6Vend deigen ut på den melede overflaten.
  7. 7Brett forsiktig hver side mot midten.
  8. 8Løft deigen opp og dryss mer mel på arbeidsflaten.
  9. 9Legg deigen tilbake på den melede overflaten og brett hver side mot midten igjen.
  10. 10Vend deigen over og trykk den ut til en tykkelse på 2,5 cm.
  11. 11Bruk en rund kakeutstikker på 5,7 cm til å stikke ut kjeksene, rett ned, ikke vri utstikkeren.
  12. 12Smelt den resterende spiseskjeen med smør og hell det i en 25 cm rund kakeform.
  13. 13Plasser kjeksene i formen, snu dem en gang (for å dekke begge sider med smør), med ca. 0,6 cm mellomrom.
  14. 14La kjeksene hvile i 15 minutter før steking.
  15. 15Stek til de er gyldne, ca. 15 minutter.