
Carla sin Ricottakake
oppskrift på carla's torta di ricotta, en deilig italiensk ostekake. perfekt som dessert eller til kaffekosen. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper ricottaost pluss 2 spiseskjeer
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 kopp kremfløte
- 3 spiseskjeer bittersøt sjokolade, finhakket
- 1 (20 cm) paibunn, blindstekt til den er gjennomstekt og gyllenbrun
- 3 pærer, skrellet, delt i to og kjernet ut
- 3 kopper vann
- 3 spiseskjeer aprikosmarmelade
Fremgangsmåte
- 1Oppbevar ricottaosten i en sil i kjøleskapet over natten slik at overflødig fuktighet fjernes. I en blandebolle, bland ricottaost og 1 ½ ss sukker med en håndmixer til det får en glatt og kremet konsistens. I en separat bolle, pisk fløten med ½ ss sukker. Vend forsiktig den piskede fløten inn i ricottablandingen sammen med den bittersøte sjokoladen. Fordel fyllet i paibunnen og sett den i kjøleskapet.
- 2I en kjele, varm opp de resterende 1 ½ ss sukker og 2 kopper vann. Når sukkeret er oppløst, tilsett pærene og la dem småkoke forsiktig til de er møre når de stikkes med en kniv. Ta pærene ut av kjelen og la dem avkjøle. Skjær pærene i skiver og legg dem i en fan på toppen av paifyllet, slik at hele overflaten dekkes. Fyll eventuelt på med ekstra pæreskiver for å dekke eventuelle hull.
- 3I en annen kjele, varm opp de resterende 1 koppen vann og aprikossyltetøyet. Rør og kok opp til geléen er blitt flytende, slik at den kan brukes som glasur. Smør aprikosglasyren over pærene og la paien hvile i kjøleskapet i 4 timer før servering.