
Hvitløksbrød med grillet ost
oppskrift på deilig grillet ostesmørbrød med hvitløk og smør, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer hvitløkspulver
- 3 spiseskjeer finhakket fersk persille
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 teskje sjømatkrydder, for eksempel Old Bay
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje salt
- 2 staver (1 kopp) smør, myknet
- 8 skiver brød
- 4 skiver amerikansk ost
- 4 skiver fersk mozzarella
- 4 skiver røkt Gorgonzola
- 1 spiseskje olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Mos hvitløkspulver, persille, sukker, sjømatkrydder, hvitløk og salt inn i det myke smøret, og bland godt.
- 3Smør hvitløksmøret på den ene siden av hver brødskive. Legg brødet med smørsiden ned på en arbeidsflate. Legg på fire av skivene med en skive hver av amerikansk ost, mozzarella og Goudacheese; pass på at mozzarella er i midten. Legg de resterende fire brødskivene oppå, med smørsiden opp.
- 4Varm opp en grillpanne på middels varme til den er varm; pensle med olje.
- 5Legg smørbrødene i pannen. Stek til de er grillmerket, ca. 30 sekunder på hver side, og overfør deretter til et stekebrett. Stek til osten er smeltet, ca. 10 minutter. Server umiddelbart.