Vanilje-dutch baby (puffet pannekake)
Lær hvordan du lager en luftig vanilla dutch baby, en deilig puffet pannekake perfekt for frokost eller brunch. Enkel oppskrift med trinn for trinn-anvisninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer smør
- 3 egg
- 3/4 kopp hvetemel
- 3/4 kopp melk, varmet i 20 til 30 sekunder i mikrobølgeovnen
- 1 spiseskje pluss 1 teskje sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- En klype salt
- 1 pint ferske eller frosne blåbær
- 1 teskje sukker
- 1/2 teskje finrevet sitronskall
- 2 spiseskjeer melis
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Plasser smøret i en stor stekepanne og sett den i ovnen for å smelte.
- 4I mellomtiden, i en blender, kombiner eggene, melet, den varme melken, 1 spiseskje sukker, vaniljeekstrakt og en klype salt, og blend på middels høy hastighet til blandingen er jevn. Kok's notat: Hvis du blander for hånd, kombiner eggene med melken til blandingen er lys gul og ikke lenger seig, ca. 1 minutt. Tilsett melet, sukkeret, vaniljen og en klype salt, og visp kraftig for å fjerne klumper, ca. 30 sekunder.
- 5Forsiktig, fjern den varme pannen fra ovnen. Smøret skal være smeltet. Rør smøret rundt i pannen for å dekke den helt, og hell deretter det resterende smøret i røren og visp for å blande. Hell røren i den varme pannen og sett den tilbake i ovnen. Stek den nederlandske pannekaken i 20 til 25 minutter, eller til den er puffet opp i midten og gyllenbrun langs kantene.
- 6Mens den nederlandske babyen stekes, bland i en liten bolle ferske blåbær, 1 teskje sukker og sitronzest. Rør for å dekke, og la den marinere.
- 7Bruk en slikkepott til å fjerne hele den nederlandske babyen fra pannen og legg den på en avkjølingsrist i noen minutter for å slippe ut dampen uten å kondensere på bunnen og gjøre pannekaken soggy. Skjær pannekaken i båter på et serveringsfat eller skjærebrett, og dryss over melis siktet gjennom en sil. Server med de marinerte blåbærene.