Vanilje-dutch baby (puffet pannekake)

Vanilje-dutch baby (puffet pannekake)

Lær hvordan du lager en luftig vanilla dutch baby, en deilig puffet pannekake perfekt for frokost eller brunch. Enkel oppskrift med trinn for trinn-anvisninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer smør
  • 3 egg
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 3/4 kopp melk, varmet i 20 til 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  • 1 spiseskje pluss 1 teskje sukker
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • En klype salt
  • 1 pint ferske eller frosne blåbær
  • 1 teskje sukker
  • 1/2 teskje finrevet sitronskall
  • 2 spiseskjeer melis

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Plasser smøret i en stor stekepanne og sett den i ovnen for å smelte.
  4. 4I mellomtiden, i en blender, kombiner eggene, melet, den varme melken, 1 spiseskje sukker, vaniljeekstrakt og en klype salt, og blend på middels høy hastighet til blandingen er jevn. Kok's notat: Hvis du blander for hånd, kombiner eggene med melken til blandingen er lys gul og ikke lenger seig, ca. 1 minutt. Tilsett melet, sukkeret, vaniljen og en klype salt, og visp kraftig for å fjerne klumper, ca. 30 sekunder.
  5. 5Forsiktig, fjern den varme pannen fra ovnen. Smøret skal være smeltet. Rør smøret rundt i pannen for å dekke den helt, og hell deretter det resterende smøret i røren og visp for å blande. Hell røren i den varme pannen og sett den tilbake i ovnen. Stek den nederlandske pannekaken i 20 til 25 minutter, eller til den er puffet opp i midten og gyllenbrun langs kantene.
  6. 6Mens den nederlandske babyen stekes, bland i en liten bolle ferske blåbær, 1 teskje sukker og sitronzest. Rør for å dekke, og la den marinere.
  7. 7Bruk en slikkepott til å fjerne hele den nederlandske babyen fra pannen og legg den på en avkjølingsrist i noen minutter for å slippe ut dampen uten å kondensere på bunnen og gjøre pannekaken soggy. Skjær pannekaken i båter på et serveringsfat eller skjærebrett, og dryss over melis siktet gjennom en sil. Server med de marinerte blåbærene.