Salt og søt potetgryte

Salt og søt potetgryte

oppskriften på savory søtpotethash er perfekt for en rask og smakfull frokost eller lunsj. enkel å lage, full av smak og næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 stor søtpotet, i terninger
  • 2. 1 spiseskje vann, eller etter behov
  • 3. salt etter smak
  • 4. 1 spiseskje olivenolje
  • 5. 1 liten hvit løk, hakket
  • 6. 1 kopp terninger av skinke
  • 7. 1/4 teskje malt kanel
  • 8. 1/4 teskje cayennepepper
  • 9. 1 teskje brunt sukker, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg søtpotet i en mikrobølgesikker bolle; tilsett vann og salt. Mikrobølges til den er delvis myk, 2 til 3 minutter; sil av vannet.
  2. 22. Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme; kok og rør løk i den varme oljen til den er lett myk, 3 til 4 minutter. Rør inn søtpotet, skinke, kanel, cayennepepper og salt i løken; dekk pannen med lokk. Kok søtpotetene under omrøring av og til til de er gjennomkokte, ca. 10 minutter; strø over brunt sukker. Kok og rør til det brune sukkeret er oppløst, 1 til 2 minutter til.