Brié en croûte
Lær hvordan du lager brie en croute, en deilig forrett med sprø deig og kremete brieost. Perfekt for gjestebesøk eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 av en 17,3 unser pakke Pepperidge Farm® Puff Pastry Sheets (1 ark), tint
- 1 egg
- 1 spiseskje vann
- 1/4 kopp ristet skivet mandel (valgfritt)
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 1 (ca. 450 gram) Brie-ostrunde
- 1 eske (13 unser) Pepperidge Farm® Entertaining Quartet Distinctive Crackers
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Visp egget og vannet i en liten bolle med en gaffel eller visp.
- 2Legg ut paideigen på en lett melet overflate. Rull ut deigen til en 35 cm stor kvadrat. Klipp av hjørnene for å danne en sirkel. Strø mandler og persille i midten av sirkelen. Topp med osten. Pensle kanten av sirkelen med eggeblandingen. Brett deigen opp over osten for å dekke. Trim bort overflødig deig og trykk sammen for å forsegle. Pensle sømmen med eggeblandingen. Legg deigen med skjøten ned på bakepapirkledt stekeplate. Pynt toppen med rester av deigen, hvis ønskelig. Pensle med eggeblandingen.
- 3Stek i 20 minutter eller til deigen er gyllenbrun. La hvile i 45 minutter. Server med kjeks.