Brié en croûte

Brié en croûte

Lær hvordan du lager brie en croute, en deilig forrett med sprø deig og kremete brieost. Perfekt for gjestebesøk eller en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 av en 17,3 unser pakke Pepperidge Farm® Puff Pastry Sheets (1 ark), tint
  • 1 egg
  • 1 spiseskje vann
  • 1/4 kopp ristet skivet mandel (valgfritt)
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 1 (ca. 450 gram) Brie-ostrunde
  • 1 eske (13 unser) Pepperidge Farm® Entertaining Quartet Distinctive Crackers

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Visp egget og vannet i en liten bolle med en gaffel eller visp.
  2. 2Legg ut paideigen på en lett melet overflate. Rull ut deigen til en 35 cm stor kvadrat. Klipp av hjørnene for å danne en sirkel. Strø mandler og persille i midten av sirkelen. Topp med osten. Pensle kanten av sirkelen med eggeblandingen. Brett deigen opp over osten for å dekke. Trim bort overflødig deig og trykk sammen for å forsegle. Pensle sømmen med eggeblandingen. Legg deigen med skjøten ned på bakepapirkledt stekeplate. Pynt toppen med rester av deigen, hvis ønskelig. Pensle med eggeblandingen.
  3. 3Stek i 20 minutter eller til deigen er gyllenbrun. La hvile i 45 minutter. Server med kjeks.