
Chiarellos klassiske omelettteknikk
Lær den tradisjonelle omelettteknikken fra chiarello for perfekte resultater hver gang. En enkel og rask oppskrift for frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- Tre store egg per person
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje usaltet smør, per omelett
- Smeltet smør, valgfritt
- Spinaci alla Padella, oppskrift følger
- Grillet rødløk, oppskrift følger
- Salami-biter, oppskrift følger
- Caponata "Agrodolce", oppskrift følger
- 2 1/2 spiseskjeer kosher-salt
- 4 poser (10 unser) spinat, vasket, store stilker fjernet, eller 12 kopper rå, grovt revne sennepsblader (ca. 900 gram)
- Omtrent 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 spiseskjeer tynne skiver hvitløk
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Sitronbåter
- 2 rødløk, skrellet og skivet i 1/2-tommers skiver
- Olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 450 gram salami, veldig finhakket eller malt med mediumbladet på kjøttkvern
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp olivenolje til steking, pluss mer om nødvendig
- 3 mellomstore auberginer, skåret i små terninger
- 3 små grønne zucchini, delt i fire og skåret i 1/4-tommers biter
- 3 små gule squash, delt i fire og skåret i 1/4-tommers biter
- 2 løk, hakket i 1/4-tommers biter
- 6 selleristilker, skåret i 1/4-tommers skiver
- 3 fedd hvitløk, tynne skiver
- 1 1/2 kopper rødvinseddik
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 kopp ovnsbakte røde paprika, tynne skiver
- 1 kopp kalamata-oliven, uten stein og hakket
- 1 kopp kapers
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 2 spiseskjeer hakket fersk oregano
- 2 kopper ferdiglaget marinara-saus
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Knekk eggene i en bolle og krydre med salt og pepper; visp lett med en gaffel.
- 3Varm opp en non-stick stekepanne på 25 cm med 1 teskje usaltet smør.
- 4Når smøret begynner å crackle, hell i de vispede eggene og kok i 10 sekunder, akkurat så eggene begynner å stivne i bunnen.
- 5Umiddelbart skrap sidene inn mot midten med et plastverktøy.
- 6Rør nesten kontinuerlig til omeletten er kokt til din smak.
- 7La den stå i 2 minutter for en godt kokt omelett.
- 8For å rulle omeletten, bøy den ene halvdelen over mot midten mens du heller pannen litt.
- 9Tilsett fyllet etter eget valg og fortsett å rulle omeletten over seg selv.
- 10Rull omeletten over på et serveringsfat.
- 11Lag et snitt med en liten kniv for å eksponere noe av fyllet, og drypp litt smør på toppen, hvis ønskelig.
- 12*Chef's Note: For en "lag din egen omelett"-buffet, lag omeletter på bestilling og tilby toppings: Spinaci alla Padella, Grillet Rødløk, Salami-biter, Caponata og et utvalg av oster.
- 13Kok opp 3,8 liter vann i en stor kjele med 2 1/2 spiseskjeer kosher-salt.
- 14Tilsett spinaten, press den ned i vannet med en skimmer, og fjern den umiddelbart til en bolle med isvann.
- 15La spinaten renne av når den er avkjølt (ikke la den ligge for lenge), og klem ut vannet.
- 16Del spinaten i 4 deler og form hver del til en ball (hver ball vil være ca. 1 kopp) og pakk inn i plastfolie, oppbevar i kjøleskapet i opptil en dag.
- 17Kutt hver ball i to, og deretter i to igjen for å hakke opp spinaten.
- 18Hell 1/4 kopp olje i en stor stekepanne over høy varme.
- 19Tilsett hvitløk i pannen og rist ofte, i ca. 1 minutt eller til hvitløken er lett brunet.
- 20Tilsett spinaten og stek i 2 til 3 minutter.
- 21Krydre med salt og nykvernet pepper etter smak.
- 22Det vil virke tørt.
- 23Overfør spinaten til en bolle, drypp litt olivenolje over, og pynt med sitronbåter.
- 24Variasjoner: Prøv å tilsette litt hakket ansjos sammen med hvitløken.
- 25For kremet spinat: erstatt halvparten av oljen med smør og tilsett 1 kopp tung krem mens du koker spinaten.
- 26Antall porsjoner: 4
- 27Forvarm en grill eller en grillpanne.
- 28Pensle løkskivene lett med olivenolje.
- 29Legg dem på grillen og kok i ca. 6 til 8 minutter.
- 30Overfør til et skjærebrett og hakk i bitestørrelse, eller server hele.
- 31Antall: ca. 3 kopper
- 32Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme.
- 33Legg salami i den varme pannen.
- 34Drypp litt olivenolje over salamin, og kok under omrøring.
- 35Salamin vil avgi damp etter ca. 5 minutter mens den slipper ut fuktighet.
- 36Når dampen begynner å sizzle, skru ned varmen til middels og kok, rør av og til, til bitene er sprø, ca. 15–20 minutter.
- 37Bruk en hullsleiv til å overføre bitene til flere lag med tørkepapir for å renne av.
- 38Bitene vil bli enda sprøere når de avkjøles.
- 39Bruk umiddelbart, eller frys dem ned i opptil 6 måneder og varm opp i en panne etter behov.
- 40Antall: 450 gram
- 41I en veldig varm panne, kok opp grønnsakene hver for seg over middels høy varme med litt av olivenoljen.
- 42Kok løk og hvitløk sammen i samme panne med litt mer olje.
- 43Sett alle kokte grønnsaker til side i en stor bolle.
- 44Lag "agrodolce": Bland eddik og sukker i en liten kjele og reduser til halvparten over middels høy varme i 3 til 4 minutter.
- 45Mens grønnsakene fortsatt er varme, bland dem med de ristede paprikaene, oliven og kapers.
- 46Hell "agrodolce"-eddiken over grønnsaksblandingen og vend godt.
- 47Krydre med salt og pepper etter smak.
- 48Tilsett hakkede urter og marinara-saus, og rør.
- 49Server caponataen romtemperert.
- 50Antall porsjoner: 10–12