Chiarellos klassiske omelettteknikk

Chiarellos klassiske omelettteknikk

Lær den tradisjonelle omelettteknikken fra chiarello for perfekte resultater hver gang. En enkel og rask oppskrift for frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • Tre store egg per person
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 teskje usaltet smør, per omelett
  • Smeltet smør, valgfritt
  • Spinaci alla Padella, oppskrift følger
  • Grillet rødløk, oppskrift følger
  • Salami-biter, oppskrift følger
  • Caponata "Agrodolce", oppskrift følger
  • 2 1/2 spiseskjeer kosher-salt
  • 4 poser (10 unser) spinat, vasket, store stilker fjernet, eller 12 kopper rå, grovt revne sennepsblader (ca. 900 gram)
  • Omtrent 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer tynne skiver hvitløk
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Sitronbåter
  • 2 rødløk, skrellet og skivet i 1/2-tommers skiver
  • Olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 450 gram salami, veldig finhakket eller malt med mediumbladet på kjøttkvern
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp olivenolje til steking, pluss mer om nødvendig
  • 3 mellomstore auberginer, skåret i små terninger
  • 3 små grønne zucchini, delt i fire og skåret i 1/4-tommers biter
  • 3 små gule squash, delt i fire og skåret i 1/4-tommers biter
  • 2 løk, hakket i 1/4-tommers biter
  • 6 selleristilker, skåret i 1/4-tommers skiver
  • 3 fedd hvitløk, tynne skiver
  • 1 1/2 kopper rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 kopp ovnsbakte røde paprika, tynne skiver
  • 1 kopp kalamata-oliven, uten stein og hakket
  • 1 kopp kapers
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 2 spiseskjeer hakket fersk oregano
  • 2 kopper ferdiglaget marinara-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Knekk eggene i en bolle og krydre med salt og pepper; visp lett med en gaffel.
  3. 3Varm opp en non-stick stekepanne på 25 cm med 1 teskje usaltet smør.
  4. 4Når smøret begynner å crackle, hell i de vispede eggene og kok i 10 sekunder, akkurat så eggene begynner å stivne i bunnen.
  5. 5Umiddelbart skrap sidene inn mot midten med et plastverktøy.
  6. 6Rør nesten kontinuerlig til omeletten er kokt til din smak.
  7. 7La den stå i 2 minutter for en godt kokt omelett.
  8. 8For å rulle omeletten, bøy den ene halvdelen over mot midten mens du heller pannen litt.
  9. 9Tilsett fyllet etter eget valg og fortsett å rulle omeletten over seg selv.
  10. 10Rull omeletten over på et serveringsfat.
  11. 11Lag et snitt med en liten kniv for å eksponere noe av fyllet, og drypp litt smør på toppen, hvis ønskelig.
  12. 12*Chef's Note: For en "lag din egen omelett"-buffet, lag omeletter på bestilling og tilby toppings: Spinaci alla Padella, Grillet Rødløk, Salami-biter, Caponata og et utvalg av oster.
  13. 13Kok opp 3,8 liter vann i en stor kjele med 2 1/2 spiseskjeer kosher-salt.
  14. 14Tilsett spinaten, press den ned i vannet med en skimmer, og fjern den umiddelbart til en bolle med isvann.
  15. 15La spinaten renne av når den er avkjølt (ikke la den ligge for lenge), og klem ut vannet.
  16. 16Del spinaten i 4 deler og form hver del til en ball (hver ball vil være ca. 1 kopp) og pakk inn i plastfolie, oppbevar i kjøleskapet i opptil en dag.
  17. 17Kutt hver ball i to, og deretter i to igjen for å hakke opp spinaten.
  18. 18Hell 1/4 kopp olje i en stor stekepanne over høy varme.
  19. 19Tilsett hvitløk i pannen og rist ofte, i ca. 1 minutt eller til hvitløken er lett brunet.
  20. 20Tilsett spinaten og stek i 2 til 3 minutter.
  21. 21Krydre med salt og nykvernet pepper etter smak.
  22. 22Det vil virke tørt.
  23. 23Overfør spinaten til en bolle, drypp litt olivenolje over, og pynt med sitronbåter.
  24. 24Variasjoner: Prøv å tilsette litt hakket ansjos sammen med hvitløken.
  25. 25For kremet spinat: erstatt halvparten av oljen med smør og tilsett 1 kopp tung krem mens du koker spinaten.
  26. 26Antall porsjoner: 4
  27. 27Forvarm en grill eller en grillpanne.
  28. 28Pensle løkskivene lett med olivenolje.
  29. 29Legg dem på grillen og kok i ca. 6 til 8 minutter.
  30. 30Overfør til et skjærebrett og hakk i bitestørrelse, eller server hele.
  31. 31Antall: ca. 3 kopper
  32. 32Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme.
  33. 33Legg salami i den varme pannen.
  34. 34Drypp litt olivenolje over salamin, og kok under omrøring.
  35. 35Salamin vil avgi damp etter ca. 5 minutter mens den slipper ut fuktighet.
  36. 36Når dampen begynner å sizzle, skru ned varmen til middels og kok, rør av og til, til bitene er sprø, ca. 15–20 minutter.
  37. 37Bruk en hullsleiv til å overføre bitene til flere lag med tørkepapir for å renne av.
  38. 38Bitene vil bli enda sprøere når de avkjøles.
  39. 39Bruk umiddelbart, eller frys dem ned i opptil 6 måneder og varm opp i en panne etter behov.
  40. 40Antall: 450 gram
  41. 41I en veldig varm panne, kok opp grønnsakene hver for seg over middels høy varme med litt av olivenoljen.
  42. 42Kok løk og hvitløk sammen i samme panne med litt mer olje.
  43. 43Sett alle kokte grønnsaker til side i en stor bolle.
  44. 44Lag "agrodolce": Bland eddik og sukker i en liten kjele og reduser til halvparten over middels høy varme i 3 til 4 minutter.
  45. 45Mens grønnsakene fortsatt er varme, bland dem med de ristede paprikaene, oliven og kapers.
  46. 46Hell "agrodolce"-eddiken over grønnsaksblandingen og vend godt.
  47. 47Krydre med salt og pepper etter smak.
  48. 48Tilsett hakkede urter og marinara-saus, og rør.
  49. 49Server caponataen romtemperert.
  50. 50Antall porsjoner: 10–12