
Apple- og honningfinansiert terte
Lær hvordan du lager en deilig apple and honey financier tart. En enkel og smakfull dessert som passer perfekt til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp melis
- 2. 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
- 3. En klype salt
- 4. 4 1/2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 5. 1 stort eggeplomme
- 6. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 7. 1/2 kopp skivede mandler
- 8. 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer melis
- 9. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
- 10. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 11. En klype salt
- 12. 4 store eggehviter
- 13. 2 spiseskjeer honning
- 14. 1/4 kopp kremfløte
- 15. 1 vaniljestang, delt
- 16. 5 spiseskjeer (2 1/2 unser) usaltet smør
- 17. 3 mellomstore Golden Delicious epler, skrellet, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
- 18. 1/4 kopp honning
- 19. 2 spiseskjeer Calvados eller eplebrandy
- 20. 2 spiseskjeer honning
Fremgangsmåte
- 11. Lag tarten: Sikt sammen melis, mel og salt i en bolle. Plasser smøret i en food processor og kjør til det er glatt, ca. 15 sekunder. Strø melet over smøret, tilsett egget, og kjør bare til deigen samler seg til en klump; ikke overbland. Vend deigen ut på kjøkkenbenken og form den til en disk, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer eller opptil 24 timer. Deigen kan pakkes godt inn og fryses i opptil 1 måned. La deigen stå i romtemperatur i 15 minutter for å myke opp. Forbered to ark med bakepapir. Dryss lett mel over deigen og legg den mellom arkene med bakepapir. Kjevle ut deigen til en 30 cm stor sirkel. Løft deigen i bakepapiret, fjern ett ark, og snu for å overføre deigen til tarten. Trykk deigen godt inn i formen, og bruk en kjevle over toppen av formen for å fjerne overflødig deig. Prikk bunnen av tarten med en gaffel over hele overflaten. Sett tarten i kjøleskapet i 20 minutter. (Tarten kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 24 timer.)
- 22. Sikt sammen melis, mel og salt i en bolle.
- 33. Plasser smøret i en food processor og kjør til det er glatt, ca. 15 sekunder. Strø melet over smøret, tilsett egget, og kjør bare til deigen samler seg til en klump; ikke overbland. Vend deigen ut på kjøkkenbenken og form den til en disk, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i minst 2 timer eller opptil 24 timer. Deigen kan pakkes godt inn og fryses i opptil 1 måned.
- 44. La deigen stå i romtemperatur i 15 minutter for å myke opp. Forbered to ark med bakepapir. Dryss lett mel over deigen og legg den mellom arkene med bakepapir. Kjevle ut deigen til en 30 cm stor sirkel. Løft deigen i bakepapiret, fjern ett ark, og snu for å overføre deigen til tarten. Trykk deigen godt inn i formen, og bruk en kjevle over toppen av formen for å fjerne overflødig deig. Prikk bunnen av tarten med en gaffel over hele overflaten. Sett tarten i kjøleskapet i 20 minutter. (Tarten kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 24 timer.)
- 55. Lag financier-deigen: Forvarm ovnen til 175°C. Smelt smøret i en liten stekepanne over middels varme. Senk varmen til middels-lav og kok smøret til det begynner å bli brunt og har en nøtteaktig duft, ca. 3 minutter. Sett til side for å avkjøle. Kjør mandelflakene i en food processor til de er finmalt, ca. 45 sekunder. Overfør de malte mandlene til en medium bolle. Sikt melis over mandlene. Tilsett mel, maisstivelse og salt, og vend forsiktig sammen med en visp. I en annen medium bolle, bland det avkjølte brune smøret, eggehviter, honning og fløte. Skrap ut frøene fra vaniljestangen (sett stangen til side for senere bruk) og ha det i bollen, og visp til det er godt blandet. Tilsett de tørre ingrediensene og visp bare til det er kombinert. Sett til side.
- 66. Forvarm ovnen til 175°C. Smelt smøret i en liten stekepanne over middels varme. Senk varmen til middels-lav og kok smøret til det begynner å bli brunt og har en nøtteaktig duft, ca. 3 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 77. Kjør mandelflakene i en food processor til de er finmalt, ca. 45 sekunder. Overfør de malte mandlene til en medium bolle. Sikt melis over mandlene. Tilsett mel, maisstivelse og salt, og vend forsiktig sammen.
- 88. I en annen medium bolle, bland det avkjølte brune smøret, eggehviter, honning og fløte. Skrap ut frøene fra vaniljestangen (sett stangen til side for senere bruk) og ha det i bollen, og visp til det er godt blandet. Tilsett de tørre ingrediensene og visp bare til det er kombinert. Sett til side.
- 99. Lag eplefyllet: Stek eplene med honning og Calvados i ca. 5 minutter til det begynner å dufte godt. Tilsett de hakkede eplene, honning og Calvados, og kok under omrøring av og til til alkoholen er borte, ca. 2–4 minutter. Sil eplene i en sil over en bolle, og spar på 1/4 kopp av væsken. Vend eplene i en bolle og rør inn den reserverte væsken.
- 1010. Stek eplene med honning og Calvados i ca. 5 minutter til det begynner å dufte godt. Tilsett de hakkede eplene, honning og Calvados, og kok under omrøring av og til til alkoholen er borte, ca. 2–4 minutter. Sil eplene i en sil over en bolle, og spar på 1/4 kopp av væsken. Vend eplene i en bolle og rør inn den reserverte væsken.
- 1111. Monter tarten: Plasser den dekkede tarten i en langpanne. Fordel eplefyllet jevnt i tarten. Skrap financier-deigen over eplene, og dekk dem helt. Stek tarten til toppen er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45–50 minutter. Sett tarten på en avkjølingsrist.
- 1212. Plasser den dekkede tarten i en langpanne. Fordel eplefyllet jevnt i tarten. Skrap financier-deigen over eplene, og dekk dem helt.
- 1313. Stek tarten til toppen er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45–50 minutter. Sett tarten på en avkjølingsrist.
- 1414. Glaser tarten: Ha honningen i en varmebestandig glassbolle og varm den i mikrobølgeovnen på høy i 10–15 sekunder (eller varm den i en liten kjele). Pensle honningen over den varme tarten. La tarten avkjøle helt før servering.
- 1515. Ha honningen i en varmebestandig glassbolle og varm den i mikrobølgeovnen på høy i 10–15 sekunder (eller varm den i en liten kjele). Pensle honningen over den varme tarten. La tarten avkjøle helt før servering.