
Kremet stekepannebacon-makaroni og ost
oppskrift på kremete bacon mac and cheese laget på komfyr. enkel, rask og smakfull rett perfekt for hverdagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 450 gram elbow makaroni
- 6 skiver tyktskåret røkt bacon, kuttet i 1/4-tommers biter
- 1/4 kopp allsidig mel
- 4 kopper varm helmelk
- Nykvernet svart pepper
- 1 teskje tørket sennep, eller mer etter behov
- 8 unser skarp Cheddar, revet (2 kopper)
- 8 unser Muensterost, revet (2 kopper)
- 1 spiseskje hot sauce
Fremgangsmåte
- 1I en kjele med kokende, saltet vann koker du pastaen til den er al dente; sil av vannet.
- 2Sett en ekstra stor stekepanne eller en stor, tykkbunnet kjele over middels lav varme og stek baconet til det er sprøtt og fettet har rent ut, ca. 10 til 12 minutter. Sett baconet til side, og spar fettet til å lage sausen. På dette tidspunktet bør du ha omtrent 1/4 kopp av det reserverte fettet. Hvis nødvendig, tilsett litt olivenolje eller smør for å sikre at du har en kvart kopp fett i pannen.
- 3Tilsett mel og kok, mens du visper konstant, til det begynner å boble litt, ca. 2 minutter (pass på at det ikke blir brunt). Fortsett å vispe, og tilsett 3 kopper av den varme melken, og kok til sausen tykner, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Kok opp sausen, skru ned varmen og la den småkoke i ytterligere 2 til 3 minutter. Rør inn den tørkede sennepen, og tilsett deretter gradvis Cheddar- og Muenster-ostene, mens du rører kontinuerlig til all osten har smeltet inn i sausen. Rør inn den varme sausen og den resterende koppen melk. Tilsett den kokte pastaen i sausen og vend godt slik at den blir dekket. Rør inn det sprø baconet og krydre med salt og pepper.