
Gresskar- og tof Cheesecake
oppskriften på pumpkin tofu cheesecake er en deilig og sunn dessert som kombinerer sødme fra gresskar med kremet tofu. perfekt for høstsesongen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper grahamskjermsmuler (ca. 16 hele kjeks)
- 6 spiseskjeer soyamargarin, lett myknet
- 680 gram silketofu
- 1 kopp hermetisk eller fersk kokt gresskar
- 1 1/4 kopper sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje malt nellik
- 340 gram soyakremost
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Lag grahamkjeksbunnen: I en food processor eller blender, kjør grahamkjeksene på høy hastighet til de er finmalt. Tilsett margarin og pulser til blandingen ligner grove smuler. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av en 20 cm springform, eller lag tynnere lag i to 23 cm paiformer.
- 2Lag fyllet: Ha alle ingrediensene romtempererte. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. I en food processor eller blender, kjør tofu og gresskar til det er glatt. Tilsett sukker, krydder, soyakremost og vanilje, og kjør til det er jevnt. Skrap ned sidene etter behov.
- 3Hell tofublandingen i de forberedte paibunnene og stek i 50 minutter, til ostekaken er fast.
- 4Slå av ovnen, og la kaken stå i ovnen i 1 time. Ta ut og avkjøl til romtemperatur. Sett ostekaken i kjøleskapet over natten. Server lett avkjølt.





