Couer à la Crème

Couer à la Crème

Lær hvordan du lager en klassisk coeurs a la creme, en fransk dessert med krem og frukt. Perfekt for spesielle anledninger eller som en lett avslutning på middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 8 unser cottage cheese
  • 8 unser kremost
  • 1/2 kopp rømme eller crème fraîche
  • 2 spiseskjeer melis
  • 1/2 kopp kremfløte, avkjølt og pisket til stiv krem
  • Kremfløte til pynt
  • Sukker, granulert
  • Jordbær, bringebær, bjørnebær eller blåbær

Fremgangsmåte

  1. 1Press cottage cheese gjennom en grov sil i en bolle. I en mikser utstyrt med en flatpisker (eller ved bruk av håndmikser), pisk cottage cheese til det er så glatt som mulig (det vil fortsatt være litt kornete på grunn av ostemassen). Tilsett kremosten og bland godt. Rør inn rømme og sukker, og bland grundig. Vend inn den piskede fløten. Fukt lett et 30 cm kvadrat av osteklede. Bruk det til å kle en hjerteformet form med dreneringshull (eller bruk en stor sil). Skje ostemassen i formen, og bank formen lett mot benken for å presse ut luft og jevne ut massen. Plasser formen på en tallerken (for å fange opp eventuell væske) og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten.
  2. 2Vend formen opp ned på et serveringsfat. Løft av formen og fjern ostekledet. Skjær i små vinger og server, og hell et par teskjeer med krem og dryss granulat-sukker over hver porsjon ved bordet. Pass på bærene.