Crème Caramel
Lær hvordan du lager en deilig creme caramel med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning, med tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/2 pund granulert sukker
- 2 kopper melk
- 1/2 sitron, revet skall
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1 1/2 dråper gul matfarge
- 4 egg
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tung kjele, bland alt unntatt 1/2 kopp sukker med 2 kopper vann, og kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels og la det småkoke, uten å røre, til det er tykt og har en ravfarge. Når karamellen er ferdig, fjern den fra varmen og fordel den i 6 individuelle crème caramel-kopper eller ramekiner. La karamellen avkjøle til romtemperatur.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en middels stor bolle, bland den resterende 1/2 koppen sukker, melk, sitrusskall, vanilje, matfarge og egg, og rør godt. Hell denne blandingen i koppene eller ramekinene, og fyll dem nesten opp.
- 4Plasser crème caramel-koppene i en stor ildfast form. Lag et vannbad ved å tilsette vann i formen slik at det når omtrent halvveis opp på sidene av koppene. Stek i 45 minutter. Ta forsiktig ut koppene av vannbadet, la dem avkjøle til romtemperatur, og sett dem deretter i kjøleskapet til de er helt kalde før servering.