
Bær- og gelatosuppe
oppdag en frisk og deilig miksede bærsaus med kremet gelato. perfekt som dessert for sommeren eller helgen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 kopper tørr rødvin
- 1 kopp vann
- 2/3 kopp sukker
- 2 hele stjerneanis
- 2 kanelstenger
- 1 (340 gram) kurv ferske jordbær, renset og skåret
- 1 (170 gram) kurv ferske bringebær
- 1 (125 gram) kurv ferske blåbær
- 1 pint vaniljeis med vaniljebønner eller vaniljeis
Fremgangsmåte
- 1Bland vinen, vannet, sukkeret, stjerneanis og kanelstenger i en stor, tykk gryte. Tilsett alle bærene unntatt 1/2 kopp av hver. Kok opp væsken over middels høy varme. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke forsiktig til frukten er veldig mør, omtrent 10 minutter. La det avkjøle litt. Kast stjerneanis og kanelstenger. Overfør bærrblandingen til en blender og kjør til den er jevn. Sil suppen gjennom en finmasket sikt og over i en middels bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er veldig kald, rør av og til, minst 8 timer og opp til 1 dag i forveien.
- 2Skjær de reserverte jordbærene i små biter. Plasser en liten kule vaniljebønnegelato eller iskrem i midten av 8 dekorative dessertglass eller suppeskåler. Fordel den blendede bærsuppen i glassene, vær forsiktig så du heller rundt gelatoen. Strø de reserverte bærene over suppen og server umiddelbart.