Pastinakkpuré
lær hvordan du lager en deilig og kremet pastinakkpuré med vår enkle oppskrift. perfekt som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund pastinakk, skrelt og skåret i skiver
- 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3. 1/2 kopp melk
- 4. 1/2 kopp kremfløte
- 5. 4 hvitløksfedd, skrelt og forsiktig knust
- 6. 1 kvist timian
- 7. 1 laurbærblad
- 8. 1 stykke usaltet smør
- 9. Extra virgin olivenolje
- 10. Persille til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Legg pastinakker i en kjele, krydre med salt og dekk med melk og fløte. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian, deretter sett på middels varme og la det småkoke. Kok til de er møre; en liten knivspiss skal lett kunne gli gjennom uten motstand – omtrent 12 til 15 minutter.
- 22. Ha pastinakkene i en food processor sammen med smør, og hell i nok av melkeblandingen til å mose pastinakkene og oppnå en konsistens som krem. Krydre med salt og pepper, og avslutt med et dryss persille.