
Karamellisert key lime-pudding
Lær hvordan du lager en kremet caramel key lime flan, en perfekt dessert med friske lime og søt karamell. Enkel oppskrift for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp sukker
- 3 spiseskjeer vann
- 2 1/2 kopper søtet kondensert melk
- 1/2 kopp melk
- 1/4 kopp key lime-saft
- 2 spiseskjeer key lime-zest (lime kan erstattes)
- 1 teskje appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 4 hele egg
- 1 eggeplomme
- En klype havsalt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 23 cm rund kakeform eller former
- 2Forvarm ovnen til 175°C.
- 3Karamell: I en tykkbunnet kjele, kok opp sukker og vann over middels varme. Rør med en tresleiv til en lys brun farge utvikler seg. Ta kjelen av varmen, og la den hvile i 2 til 3 minutter. Hell deretter karamellen jevnt over bunnen av kakeformen. Karamellen er svært varm, så vær forsiktig når du heller den i kakeformen eller formene.
- 4I en kjele over middels høy varme, tilsett kondensert melk, melk, limesaft og -zest, appelsinlikør og vanilje. La det småkoke i 12 til 15 minutter, mens du rører jevnlig for å blande smakene.
- 5I en bolle, visp egg og eggeplomme sammen, og temperer deretter forsiktig inn i melkeblandingen, mens du kontinuerlig rører for å unngå at eggene koagulerer. Ved å tilsette eggene sakte, unngår du at de skiller seg. Hell melkeblandingen over karamellen i kakeformen. Plasser kakeformen i en større, lav beholder fylt med vann opp til midten. Sett formen i ovnen og stek i 40 til 50 minutter.
- 6Ta flanen ut av ovnen og la den avkjøle. Sett den i kjøleskapet over natten. For å løsne flan fra formen, plasser formen i en lav beholder med omtrent 2,5 cm varmt vann. La den stå i ca. 10 minutter, slik at karamellen mykner og det blir lettere å fjerne den.
- 7Vend flan opp ned på et serveringsfat og server.