Cannoli

Cannoli

Lær hvordan du lager autentiske cannoli, en italiensk dessert med sprø skorpe fylt med søt krem. Perfekt for spesielle anledninger og helgefeiringer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopp mel
  • 2. 1 ½ egg pluss 2 eggeplommer
  • 3. ¼ kopp smeltet smør
  • 4. ½ kopp Marsala
  • 5. 1 eggehvite, pisket
  • 6. Olje, til steking
  • 7. 450 gram hel melkricotta, avrent
  • 8. 6 spiseskjeer superfint sukker
  • 9. 2 spiseskjeer kandisert appelsinskall, hakket
  • 10. Saften av ¼ sitron
  • 11. 1/8 teskje kanel
  • 12. ½ vaniljestang, skrapt ut
  • 13. ¼ kopp hakkede pistasjnøtter, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Skall: Legg melet på en arbeidsflate og lag en fordypning i midten. Plasser egg, eggeplommer, smør og Marsala i fordypningen, og bland dem med en gaffel. Rør gradvis inn melet, litt etter litt. Elt deigen til den er glatt, ca. 10 minutter. La den hvile, dekket med et fuktig kjøkkenhåndkle, i ca. 30 minutter i kjøleskapet. Kjevle ut deigen til den er veldig tynn, og kutt den i 10 cm store kvadrater med en pizzaskjærer. Smør 2,5 cm tykke cannolirør med smør, og rull deigen rundt dem, og forsegl skjøten med sammenvispet eggehvite. Friter dem i varm olje ved 170°C til de er gyldne og sprø. La dem avkjøle, og skyv forsiktig av rørene.
  2. 22. Fyll: La ricotta renne av seg over natten i en sil med osteklede i kjøleskapet. Dagen etter, ha ricotta, sukker, appelsinskall, sitronsaft, kanel og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og kjør til en veldig glatt masse. Rett før servering, sprøyt fyllet inn i hver skall med en sprøytepose og en stor, glatt tipp. Dypp endene i hakkede pistasjnøtter hvis du ønsker det.