Sitronkrem

Sitronkrem

Lær hvordan du lager deilig lemon curd med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaker, pålegg eller dessert. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 til 4 store sitroner
  • 170 gram sukker
  • 115 gram usaltet smør
  • 8 eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. 1Riv finrevet skall av sitronene, og press deretter ut 6 unser sitronsaft og sil den. Bland saften, sitronskallet, sukker og smør i en kjele, og kok opp over middels varme. Visp eggeplommene i en bolle til de er flytende. Sil ut sitronskallet, og visp inn en fjerdedel av den kokende væsken i eggeplommene. Hell resten av den kokende væsken tilbake i kjelen og la den koke opp på lav varme. Visp eggeplommeblandingen inn i den kokende væsken, og fortsett å vispe til den tykner litt, ca. 2 minutter. Ikke la sitronkremen koke, da vil den skille seg, men den kan godt småkoke i kanten av kjelen. Hell sitronkremen over i en ren beholder, dekk med plastfolie direkte på overflaten, og avkjøl.