
Jordbær- og basilikagranita
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull jordbær basilikum granita. Perfekt for varme sommerdager og enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 5 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 450 gram jordbær, renset og delt i to
- 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum, pluss 4 hele blader til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland sukker og eddik i en liten kjele. Kok opp, rør konstant, over middels varme til sukkeret er helt oppløst, ca. 3 til 5 minutter. Ta kjelen av varmen og avkjøl; blandingen skal ha konsistens som lønnesirup.
- 3Bland jordbær og basilikum i en food processor og kjør til puré. Tilsett sukkerblandingen og puls maskinen for å blande. Hell over i en 20 cm kvadratisk ildfast form, dekk løst med plastfolie og frys i omtrent 2 timer.
- 4Når kantene begynner å bli harde, bruk tennene på en gaffel til å skrape dem i biter. Gjenta prosessen etter 1 til 2 timer, og deretter av og til til blandingen er helt frossen i "skjell". Frys over natten.
- 5Fjern granitaen med en skje og fordel den i serveringsskåler. Pynt hver med et basilikumblad, og server.