Oak Town Hvitløk- og Eddikkylling

Oak Town Hvitløk- og Eddikkylling

Lær hvordan du lager saftig kylling marinert i hvitløk og eddik med en smakfull oak town inspirert vri. Perfekt for en rask og velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 2 mellomstore gule løk, julienne-skåret
  • 2 Anaheim-chili, renset og julienne-skåret
  • 6 benfrie, skinnløse kyllinglår
  • 3/4 kopp finhakket hvitløk, delt
  • 8 unser øl
  • 8 unser kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje paprika
  • 1/2 teskje chilipulver
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 3 spiseskjeer grønn løk, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor stekepanne over middels varme, tilsett 2 spiseskjeer olje, løk, chili og stek i 3 minutter til de er gjennomsiktige. Tilsett kyllinglår og la dem få en lett brunfarge. Tilsett 1/4 kopp hvitløk og stek videre. Deglaser med øl og kyllingkraft. Kok i 3 til 5 minutter, til kyllingen er 3/4 ferdigkokt. Fjern kyllingen fra stekepannen, la den avkjøle, og sett til side pannen og braseringssaften.
  3. 3I en middels stekepanne, varm opp ytterligere 2 spiseskjeer olivenolje og karamelliser den resterende 1/2 koppen hvitløk lett. Når den er ferdig, fjern fra varmen og la den avkjøle.
  4. 4I en middels blandebolle, bland mel, salt, pepper, oregano, paprika og chilipulver. Bland godt, tilsett den kokte hvitløken og bland til en jevn pasta.
  5. 5Ta den avkjølte, kokte kyllingen og trykk pasten på kyllingen. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i hvitløkspannen, og legg forsiktig kyllingen i pannen. La den få en lett brunfarge på begge sider.
  6. 6La den reserverte braseringssaften småkoke, og tilsett rødvinseddik. Når kyllingen er ferdigkokt på begge sider, hell eddiksaften over kyllingen og la det småkoke i 3 til 5 minutter.
  7. 7Pynt med grønn løk.