
Oak Town Hvitløk- og Eddikkylling
Lær hvordan du lager saftig kylling marinert i hvitløk og eddik med en smakfull oak town inspirert vri. Perfekt for en rask og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2 mellomstore gule løk, julienne-skåret
- 2 Anaheim-chili, renset og julienne-skåret
- 6 benfrie, skinnløse kyllinglår
- 3/4 kopp finhakket hvitløk, delt
- 8 unser øl
- 8 unser kyllingkraft
- 2 spiseskjeer hvetemel
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje paprika
- 1/2 teskje chilipulver
- 1/2 kopp rødvinseddik
- 3 spiseskjeer grønn løk, skivet
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en stor stekepanne over middels varme, tilsett 2 spiseskjeer olje, løk, chili og stek i 3 minutter til de er gjennomsiktige. Tilsett kyllinglår og la dem få en lett brunfarge. Tilsett 1/4 kopp hvitløk og stek videre. Deglaser med øl og kyllingkraft. Kok i 3 til 5 minutter, til kyllingen er 3/4 ferdigkokt. Fjern kyllingen fra stekepannen, la den avkjøle, og sett til side pannen og braseringssaften.
- 3I en middels stekepanne, varm opp ytterligere 2 spiseskjeer olivenolje og karamelliser den resterende 1/2 koppen hvitløk lett. Når den er ferdig, fjern fra varmen og la den avkjøle.
- 4I en middels blandebolle, bland mel, salt, pepper, oregano, paprika og chilipulver. Bland godt, tilsett den kokte hvitløken og bland til en jevn pasta.
- 5Ta den avkjølte, kokte kyllingen og trykk pasten på kyllingen. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i hvitløkspannen, og legg forsiktig kyllingen i pannen. La den få en lett brunfarge på begge sider.
- 6La den reserverte braseringssaften småkoke, og tilsett rødvinseddik. Når kyllingen er ferdigkokt på begge sider, hell eddiksaften over kyllingen og la det småkoke i 3 til 5 minutter.
- 7Pynt med grønn løk.




