
Blomkål sier ost
oppskrift på cauliflower say cheese, en enkel og smakfull rett med blomkål og ost. perfekt for en rask lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 stor blomkålhode (ca. 900 gram)
- 125 gram Cheddar, revet og delt
- 1/2 kopp hjemmelagde grove brødsmuler
- 1 helt egg
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje tørket sennepspulver
- 1/2 teskje røkt paprika
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1/2 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Smør en 11 x 7 tommers glassform med smør og sett til side.
- 2Plasser én ovnrack i midten og én i øverste posisjon, og forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 3Legg blomkålen i en liten glassbolle, med stilkenden opp. Bruk en liten kniv til å fjerne de nederste bladene. Trim av små buketter fra stilken, og prøv å beholde dem så hele som mulig. Forsøk å holde størrelsen jevnt stor og gjør så få kutt som mulig. Kast bladene og stilken. Dekk tett med plastfolie og mikrobølgeovn på høy i 4 minutter. La hvile, fortsatt dekket med plast, i ytterligere 4 minutter. Fjern plasten og la hvile i 4 til 5 minutter mens du forbereder resten av retten.
- 4Bland 4 unser ost, brødsmuler, egg, salt, sennep, paprika, svart pepper og cayenne i en stor blandebolle. Når det er 1 minutt igjen av blomkålens hvileperiode, varm opp fløten i mikrobølgeovnen på høy i 30 sekunder. Tilsett fløten i bollen med osteblandingen og rør godt for å blande.
- 5Bruk hendene dine og et kjøkkenhåndkle hvis blomkålen fortsatt er varm, og gni de store bukettene mellom hendene for å bryte opp ostekurdene. Tilsett kurdene i fløten og rør til osten er helt smeltet og godt blandet.
- 6Fordel osteblandingen jevnt i den forberedte ildfaste formen, plasser den på midterste rille, og stek i 20 minutter. Ta ut formen og skru på grillelementet på høy. Strø resten av 1/2 unser osten over blomkålen. Plasser formen på øverste rille og gratiner til toppen er boblende og har fått en fin, brun farge, ca. 6 til 8 minutter. La hvile i 10 minutter før servering.




