Blomkål sier ost

Blomkål sier ost

oppskrift på cauliflower say cheese, en enkel og smakfull rett med blomkål og ost. perfekt for en rask lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 stor blomkålhode (ca. 900 gram)
  • 125 gram Cheddar, revet og delt
  • 1/2 kopp hjemmelagde grove brødsmuler
  • 1 helt egg
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 teskje tørket sennepspulver
  • 1/2 teskje røkt paprika
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/2 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 11 x 7 tommers glassform med smør og sett til side.
  2. 2Plasser én ovnrack i midten og én i øverste posisjon, og forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
  3. 3Legg blomkålen i en liten glassbolle, med stilkenden opp. Bruk en liten kniv til å fjerne de nederste bladene. Trim av små buketter fra stilken, og prøv å beholde dem så hele som mulig. Forsøk å holde størrelsen jevnt stor og gjør så få kutt som mulig. Kast bladene og stilken. Dekk tett med plastfolie og mikrobølgeovn på høy i 4 minutter. La hvile, fortsatt dekket med plast, i ytterligere 4 minutter. Fjern plasten og la hvile i 4 til 5 minutter mens du forbereder resten av retten.
  4. 4Bland 4 unser ost, brødsmuler, egg, salt, sennep, paprika, svart pepper og cayenne i en stor blandebolle. Når det er 1 minutt igjen av blomkålens hvileperiode, varm opp fløten i mikrobølgeovnen på høy i 30 sekunder. Tilsett fløten i bollen med osteblandingen og rør godt for å blande.
  5. 5Bruk hendene dine og et kjøkkenhåndkle hvis blomkålen fortsatt er varm, og gni de store bukettene mellom hendene for å bryte opp ostekurdene. Tilsett kurdene i fløten og rør til osten er helt smeltet og godt blandet.
  6. 6Fordel osteblandingen jevnt i den forberedte ildfaste formen, plasser den på midterste rille, og stek i 20 minutter. Ta ut formen og skru på grillelementet på høy. Strø resten av 1/2 unser osten over blomkålen. Plasser formen på øverste rille og gratiner til toppen er boblende og har fått en fin, brun farge, ca. 6 til 8 minutter. La hvile i 10 minutter før servering.