Hello Fresh Mobile Banner
Kremete rosmarinkartofler

Kremete rosmarinkartofler

Lær hvordan du lager kremete rosmarínpoteter, en enkel og smakfull rett som passer perfekt til middagen. En populær oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør, pluss mykt smør til smøringsformen
  • 5 til 6 mellomstore russetpoteter
  • 1 teskje salt, eller etter smak
  • Nykvernet svart pepper
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 mellomstor løk, finhakket
  • Én 225 grams pakke kremost, romtemperert
  • 1 kopp halvt og halvt (half-and-half)
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk rosmarin
  • 3 grønne løk, de lyse og mellomgrønne delene, tynne skiver
  • 1 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en mandolin, valgfritt.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. Gni bunnen av en 23x33 cm ildfast form med mykt smør.
  4. 4Bruk en mandolin eller en veldig skarp kniv, og skjær potetene i tynne skiver. De vil koke bedre på den måten. Legg potetskivene i den ildfaste formen og strø over ½ teskje salt og litt pepper.
  5. 5I en stor stekepanne, smelt smøret på middels lav varme. Tilsett hvitløk og løk, og kok til de er gjennomsiktige, rør av og til, ca. 4 minutter. Del kremostblokken i to og tilsett halvdelene i pannen, og rør kontinuerlig. Fortsett å røre til blandingen er glatt og godt blandet, ca. 3 minutter. Hell i halvt og halvt og rør for å blande. Bland inn ½ teskje salt og litt pepper. Smak til og juster krydderet etter behov. Ikke undersalt! Tilsett rosmarin og grønn løk, og rør for å blande. Til slutt, bland inn ½ kopp revet Parmesan.
  6. 6Hell kremostblandingen over potetene. Skrap ut pannen for å få med hver dråpe. Strø resten av den revne Parmesan jevnt over toppen, og stek til det er gyllent og boblende, minst 1 time. La stå i 10 minutter før servering.