
Kremete rosmarinkartofler
Lær hvordan du lager kremete rosmarínpoteter, en enkel og smakfull rett som passer perfekt til middagen. En populær oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør, pluss mykt smør til smøringsformen
- 5 til 6 mellomstore russetpoteter
- 1 teskje salt, eller etter smak
- Nykvernet svart pepper
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 mellomstor løk, finhakket
- Én 225 grams pakke kremost, romtemperert
- 1 kopp halvt og halvt (half-and-half)
- 2 spiseskjeer finhakket fersk rosmarin
- 3 grønne løk, de lyse og mellomgrønne delene, tynne skiver
- 1 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en mandolin, valgfritt.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Gni bunnen av en 23x33 cm ildfast form med mykt smør.
- 4Bruk en mandolin eller en veldig skarp kniv, og skjær potetene i tynne skiver. De vil koke bedre på den måten. Legg potetskivene i den ildfaste formen og strø over ½ teskje salt og litt pepper.
- 5I en stor stekepanne, smelt smøret på middels lav varme. Tilsett hvitløk og løk, og kok til de er gjennomsiktige, rør av og til, ca. 4 minutter. Del kremostblokken i to og tilsett halvdelene i pannen, og rør kontinuerlig. Fortsett å røre til blandingen er glatt og godt blandet, ca. 3 minutter. Hell i halvt og halvt og rør for å blande. Bland inn ½ teskje salt og litt pepper. Smak til og juster krydderet etter behov. Ikke undersalt! Tilsett rosmarin og grønn løk, og rør for å blande. Til slutt, bland inn ½ kopp revet Parmesan.
- 6Hell kremostblandingen over potetene. Skrap ut pannen for å få med hver dråpe. Strø resten av den revne Parmesan jevnt over toppen, og stek til det er gyllent og boblende, minst 1 time. La stå i 10 minutter før servering.