Tarragonkjøttkake

Tarragonkjøttkake

Lær hvordan du lager en saftig tarragon meatloaf, perfekt for en smakfull middag. Enkel oppskrift med trinnvis veiledning og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund kjøttdeig av storfe
  • 3/4 pund kjøttdeig av svin
  • 1 teskje hot paprika
  • 2 teskjeer kosher salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 3 små gule løk, skrelt og finhakket (ca. 1 kopp)
  • 2 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 1 kopp brødsmuler
  • 2/3 kopp ketchup
  • 1 kopp rømme
  • 1 liten bunt flatbladet persille, stilket, vasket, tørket og hakket, totalt 1/4 kopp
  • 1 liten bunt estragon, stilket, vasket, tørket og hakket, totalt 1/4 kopp
  • 3 egg, lett pisket
  • 1 teskje vegetabilsk olje
  • Ekstra ketchup til pensling, om ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3I en stor bolle blander du storfekjøtt og svinekjøtt, og knar dem forsiktig sammen med hendene. Tilsett paprika, salt og pepper. Ha i resten av ingrediensene. Bland godt.
  4. 4Smakstest: Varm opp en liten kjele og tilsett vegetabilsk olje. Når oljen begynner å ryke, senk varmen og legg i en liten bit av blandingen. Kok i 1 til 2 minutter på hver side. Ta ut av pannen og smak på blandingen. Sjekk krydderet. Hvis den er for fuktig, tilsett mer brødsmuler. Hvis den er for tørr, tilsett et ekstra egg.
  5. 5Form kjøttdeigen til en avlang form og plasser den midt på et stekebrett kledd med bakepapir. Bruker du en panne uten høye kanter, vil kjøttkaken få en sprø skorpe. Stek, uten å røre, i 15 minutter. Pensle med ekstra ketchup og senk ovnstemperaturen til 175 grader Celsius.
  6. 6Stek til kjøttet er fast når du trykker på det, eller til det har en indre temperatur på 65 grader Celsius, ca. 45 minutter til. Ta ut av ovnen, hell av overflødig fett og la den hvile i 10 til 15 minutter før servering. Pensle igjen med ketchup, hvis ønskelig.