Sjokolade-irske kremkarameller

Sjokolade-irske kremkarameller

Lær hvordan du lager deilige irske krem candies med sjokolade. Enkel oppskrift perfekt for helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp kremfløte
  • 1 pund hvit sjokolade, finhakket
  • 3 spiseskjeer irsk kremlikør, for eksempel Baileys
  • 1 pund mørk sjokolade, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: varmeteppe dekket med et kjøkkenhåndkle, hvilken som helst godteriform vil fungere.
  2. 2Sett varmeteppe dekket med kjøkkenhåndkle på full varme.
  3. 3I en liten kjele, varm opp den tykke piskefløten. Fjern fra varmen og tilsett hvit sjokolade. Rør til all sjokoladen er smeltet, og tilsett deretter irsk krem-likør og rør igjen. Hell over i en sprøytepose og legg på varmeteppe for å holde det varmt.
  4. 4I en mikrobølgesikker beholder, smelt den mørke sjokoladen på høy varme i 30 sekunders intervaller, rør mellom hver gang til sjokoladen er helt smeltet. Hell sjokoladen i godteriformene for å dekke, og snu dem opp ned for å la overflødig sjokolade renne av og danne en sjokoladekapsel. Sett formene i fryseren i 2 minutter for å stivne. Ta ut formene fra fryseren og fyll dem nesten helt opp med den hvite sjokolade- irsk krem-blandingen. Varm opp den resterende mørke sjokoladen i mikrobølgeovnen til den er smeltet, og hell den i en sprøytepose. Sprøyt den mørke sjokoladen over toppen av formene, og rist eller bank lett for å jevne ut. Sett formene tilbake i fryseren i 3 minutter. Vend dem opp ned på bakepapir og løsne godteriene fra formene. Oppbevar dem ved romtemperatur.