Sjokolade-irske kremkarameller
Lær hvordan du lager deilige irske krem candies med sjokolade. Enkel oppskrift perfekt for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kremfløte
- 1 pund hvit sjokolade, finhakket
- 3 spiseskjeer irsk kremlikør, for eksempel Baileys
- 1 pund mørk sjokolade, hakket
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: varmeteppe dekket med et kjøkkenhåndkle, hvilken som helst godteriform vil fungere.
- 2Sett varmeteppe dekket med kjøkkenhåndkle på full varme.
- 3I en liten kjele, varm opp den tykke piskefløten. Fjern fra varmen og tilsett hvit sjokolade. Rør til all sjokoladen er smeltet, og tilsett deretter irsk krem-likør og rør igjen. Hell over i en sprøytepose og legg på varmeteppe for å holde det varmt.
- 4I en mikrobølgesikker beholder, smelt den mørke sjokoladen på høy varme i 30 sekunders intervaller, rør mellom hver gang til sjokoladen er helt smeltet. Hell sjokoladen i godteriformene for å dekke, og snu dem opp ned for å la overflødig sjokolade renne av og danne en sjokoladekapsel. Sett formene i fryseren i 2 minutter for å stivne. Ta ut formene fra fryseren og fyll dem nesten helt opp med den hvite sjokolade- irsk krem-blandingen. Varm opp den resterende mørke sjokoladen i mikrobølgeovnen til den er smeltet, og hell den i en sprøytepose. Sprøyt den mørke sjokoladen over toppen av formene, og rist eller bank lett for å jevne ut. Sett formene tilbake i fryseren i 3 minutter. Vend dem opp ned på bakepapir og løsne godteriene fra formene. Oppbevar dem ved romtemperatur.

