Hello Fresh Mobile Banner
Sesongens meksikanske frittata med salat

Sesongens meksikanske frittata med salat

oppskrift på en smakfull sesongbasert meksikansk frittata servert med frisk salat, perfekt for en lett lunsj eller middag om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 2 små zucchini, kuttet i 2,5 cm terninger
  • 2 vårløk (bare de hvite og lysegrønne delene), hakket
  • 1 maiskolbe, kornene skåret av kornet
  • 1/3 kopp hakkede tomater (i 2,5 cm terninger)
  • 5 store egg
  • 1 ss hakket fersk koriander
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp mexicansk rømme
  • 1/3 kopp revet Oaxaca- eller mozzarellaost
  • 4 kopper ruccola
  • 1/4 kopp ristet pepitas (skrellede grønne gresskarfrø)
  • 1/4 kopp tørkede tranebær
  • Saften av 1 sitron
  • En skvett olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Store skiver av revet Parmesan, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For frittataen: Forvarm ovnen til 220°C.
  2. 2I en 20-centimeters non-stick, ovnsikker stekepanne, varm opp oljen over middels varme. Tilsett squash og kok til de er myke, ca. 4 minutter. Tilsett vårløk og mais, og kok til de er myke, ca. 3 minutter. Tilsett tomatene og kok i omtrent 1 minutt.
  3. 3I mellomtiden, i en middels stor bolle, visp eggene med 2 spiseskjeer vann. Bland eggemiksen og koriander i pannen sammen med litt salt og pepper. Stek i ca. 8 minutter, og løft kantene med en slikkepott for å la ukokt egg flyte ned til bunnen. Overfør pannen til ovnen og stek til frittataen er puffet og gyllen, 8–10 minutter. Hell over meksikansk rømme og dryss med ost. Server varm eller romtemperert.
  4. 4For salaten: Tilsett ruccola, pepitas, tranebær, sitronsaft, olivenolje, litt salt og pepper i en bolle og vend forsiktig sammen. Topp med parmesanflak.