Røkt ørret- og potetsalat
oppskrift på en frisk og smakfull røkt ørret- og potetsalat. perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 liten rød løk, tynne skiver
- 450 gram røde poteter, skåret i 2,5 cm store biter
- Koshersalt
- 1/4 kopp crème fraîche eller rømme
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss ekstra jomfroliv olje
- 1 1/2 ts grovkornet sennep
- 3 ss hakket frisk dill
- 1/2 liten engelsk agurk, delt i to på langs og tynne skiver
- Nykvernet pepper
- 1 stor bunt vannløk, stilkene fjernet
- 340 gram røkt ørret, skinn fjernet
- Pumpernickelbrød og/eller sylteagurk, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg løkskivene i en bolle med iskaldt vann. Dekk potetene med vann i en kjele; tilsett en klype salt, dekk til og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, til det er mørt, ca. 8 til 10 minutter. Sil av vannet og la det avkjøle litt; tørk forsiktig med et kjøkkenpapir.
- 2I mellomtiden, visp sammen crème fraîche, eddik, olivenolje og sennep i en stor bolle til en jevn dressing. Rør inn dill. Sil av løken, tørk den forsiktig og ha den i dressingen. Tilsett potetene og agurken, smak til med salt og pepper, og vend forsiktig slik at alt blir dekket.
- 3Fordel vannkress på 4 tallerkener og legg litt potetsalat på hver. Smuldre ørreten med fingrene og strø den over. Server med pumpernickelbrød og/eller sylteagurk, hvis ønskelig.
- 4Fotografert av Antonis Achilleos