Jordbær- og bjørnebærsommertrifli
Lær hvordan du lager en forfriskende jordbær og bjørnebær sommer trifle. Perfekt dessert for varme sommerdager og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 5 kopper jordbær (ca. 900 gram)
- 3 kopper bjørnebær (ca. 280 gram)
- 3/4 kopp sukker
- 2 kopper kremfløte, kald
- 1/3 kopp hyllebær- eller lycheesirup
- 1 ferdiglaget englekake
Fremgangsmåte
- 1Sett til side en håndfull hele jordbær og bjørnebær til pynt på kaken.
- 2Skrell og del alle jordbær unntatt de som er satt til side; vend dem i sukker i en middels stor bolle. Dekk med plastfolie og la stå til saften frigjøres, ca. 1 time.
- 3Pisk krem i en avkjølt bolle til myke topper. Vend inn hyllebærlikør og sett til side i kjøleskapet.
- 4Riv eller kutt englekake i 5 cm store biter. Fordel halvparten av kakestykker i bunnen av en trifle- eller stor gjennomsiktig glassbolle.
- 5Bland bjørnebær med jordbær, og øs halvparten av bærblandingen og saften over kaken; topp med halvparten av den piskede kremen.
- 6Gjenta med resten av kakestykker, bær og krem. Pynt toppen av trifleen med de reserverte hele bærene, og sett den i kjøleskapet i 2 timer eller opptil 24 timer.
- 7Server kald.