Jordbær- og bjørnebærsommertrifli

Jordbær- og bjørnebærsommertrifli

Lær hvordan du lager en forfriskende jordbær og bjørnebær sommer trifle. Perfekt dessert for varme sommerdager og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 5 kopper jordbær (ca. 900 gram)
  • 3 kopper bjørnebær (ca. 280 gram)
  • 3/4 kopp sukker
  • 2 kopper kremfløte, kald
  • 1/3 kopp hyllebær- eller lycheesirup
  • 1 ferdiglaget englekake

Fremgangsmåte

  1. 1Sett til side en håndfull hele jordbær og bjørnebær til pynt på kaken.
  2. 2Skrell og del alle jordbær unntatt de som er satt til side; vend dem i sukker i en middels stor bolle. Dekk med plastfolie og la stå til saften frigjøres, ca. 1 time.
  3. 3Pisk krem i en avkjølt bolle til myke topper. Vend inn hyllebærlikør og sett til side i kjøleskapet.
  4. 4Riv eller kutt englekake i 5 cm store biter. Fordel halvparten av kakestykker i bunnen av en trifle- eller stor gjennomsiktig glassbolle.
  5. 5Bland bjørnebær med jordbær, og øs halvparten av bærblandingen og saften over kaken; topp med halvparten av den piskede kremen.
  6. 6Gjenta med resten av kakestykker, bær og krem. Pynt toppen av trifleen med de reserverte hele bærene, og sett den i kjøleskapet i 2 timer eller opptil 24 timer.
  7. 7Server kald.