Søtpotetpuré med bananer og smørdampede pecannøtter
oppskrift på søtpotetpuré med modne bananer og sprø pekannøtter, perfekt som sunn dessert eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 6 pund søtpoteter (omtrent 6 stk.)
- 2 modne bananer med skallet på
- 2 unser (1/2 stang) usaltet smør, myknet
- 1/2 kopp ren lønnesirup
- 2 spiseskjeer malt kanel
- 2 teskjeer gresskarpietspice
- 1/2 teskje salt
- 1 pund pekannøtter
- 1/2 kopp usaltet smør
- 1 spiseskje salt
- 2 spiseskjeer brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Stikk hull i søtpotetene med en gaffel og stek dem til de er møre, ca. 1 time. Rist bananene med skallet på i de siste 15 minuttene av koketiden. Når de er avkjølt nok til å håndtere, skrell potetene og bananene, og overfør dem til en food processor. Kjør til de er grovhakket.
- 3Tilsett smør og lønnesirup, og kjør til puré. Tilsett kanel, krydder til gresskarkake og salt; kjør igjen for å blande. Overfør til en lav bakeform og jevn ut overflaten med en slikkepott.
- 4I en stekepanne, kok pecanene i smør på lav varme og strø over salt. Surr til de er godt dekket, og rør av og til, i ca. 5 minutter. Overfør pecanene til tørkepapir for å renne av. Fordel pecanene på toppen av puréen og strø over brunt sukker. Stek ved 150 grader Celsius til det er gjennomvarmt, ca. 20 minutter.