Søtpotetpuré med bananer og smørdampede pecannøtter

Søtpotetpuré med bananer og smørdampede pecannøtter

oppskrift på søtpotetpuré med modne bananer og sprø pekannøtter, perfekt som sunn dessert eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 6 pund søtpoteter (omtrent 6 stk.)
  • 2 modne bananer med skallet på
  • 2 unser (1/2 stang) usaltet smør, myknet
  • 1/2 kopp ren lønnesirup
  • 2 spiseskjeer malt kanel
  • 2 teskjeer gresskarpietspice
  • 1/2 teskje salt
  • 1 pund pekannøtter
  • 1/2 kopp usaltet smør
  • 1 spiseskje salt
  • 2 spiseskjeer brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2Stikk hull i søtpotetene med en gaffel og stek dem til de er møre, ca. 1 time. Rist bananene med skallet på i de siste 15 minuttene av koketiden. Når de er avkjølt nok til å håndtere, skrell potetene og bananene, og overfør dem til en food processor. Kjør til de er grovhakket.
  3. 3Tilsett smør og lønnesirup, og kjør til puré. Tilsett kanel, krydder til gresskarkake og salt; kjør igjen for å blande. Overfør til en lav bakeform og jevn ut overflaten med en slikkepott.
  4. 4I en stekepanne, kok pecanene i smør på lav varme og strø over salt. Surr til de er godt dekket, og rør av og til, i ca. 5 minutter. Overfør pecanene til tørkepapir for å renne av. Fordel pecanene på toppen av puréen og strø over brunt sukker. Stek ved 150 grader Celsius til det er gjennomvarmt, ca. 20 minutter.