Enkel safrancrème brûlée
oppskrift på en enkel og smakfull safran créme brûlée, perfekt som dessert for spesielle anledninger eller hverdagsluksus
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1, 2 kopper halvhavmelk
- 1 klype safran (ca. 12 tråder)
- Én 3,4-unse pakke med instant vaniljepudding
- 6 teskjeer sukker
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: fire ramekiner på 6 unser; en kjøkkenbrenner.
- 2Kok opp halv-og-halv og safran i en middels kjele, og la det småkoke forsiktig under omrøring av og til. Overfør til en middels stor blandingsbolle og sett i kjøleskapet til det er kaldt.
- 3Tilsett vaniljepuddarpulveret i den avkjølte halv-og-halv-blandingen og visp til det er jevnt. Fordel blandingen jevnt i de fire ramekinene og la stå i 10 minutter (eller dekk med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet i opptil én dag).
- 4Strø sukker jevnt over puddingen (1 ½ teskje per ramekin). Bruk en kjøkkenbrenner til å karamellisere sukkeret, og la det stå til det er hardt, ca. 10 minutter. Server umiddelbart.