Herb- og sennepsmarinert indrefilet med ovnsbakte poteter

Herb- og sennepsmarinert indrefilet med ovnsbakte poteter

Lær hvordan du lager en smakfull herb-and-mustard sirloin servert med sprø bakte poteter. Enkel oppskrift for en deilig middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 små russetpoteter, vasket
  • 680 gram sirloin-biff (ca. 1,3 cm tykk)
  • 2 spiseskjeer krydret sennep, pluss mer til servering
  • 2 teskjeer smuldret herbes de Provence
  • 5 spiseskjeer usaltet smør
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 2 spiseskjeer hakket frisk gressløk eller vårløkgrønne

Fremgangsmåte

  1. 1Stikk hullene i potetene et par ganger med en gaffel, og kok dem deretter i mikrobølgeovnen til de er myke, omtrent 15 minutter.
  2. 2I mellomtiden, stikk hull på begge sider av biffen med en gaffel. Bland sennep og herbes de Provence i en bolle, og gni det inn i hele biffen.
  3. 3Varm opp en stor støpejernspanne på middels høy varme. Tilsett 1 ss smør; så snart det smelter, legger du i biffen og bruner den på den ene siden til den er brunet, omtrent 7 minutter. Vend den og brun den på den andre siden, ca. 4 minutter for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett, krydre med salt og pepper, og legg på 1 ss smør. La den hvile i minst 5 minutter.
  4. 4Sett pannen tilbake på middels høy varme. Tilsett potetene og vend dem slik at de blir dekket av pannens sauser på alle sider. Kok til skinnet er lett sprøtt, ca. 3 minutter.
  5. 5Bland de resterende 3 ss smør med gressløk, og krydre med salt. Skjær biffen i tynne skiver på skrå. Server med potetene, gressløk-smør og sennep.
  6. 6Per porsjon: Kalorier 478; Fett 20 g (mettede 11 g); Kolesterol 99 mg; Natrium 217 mg; Karbohydrater 31 g; Fiber 3 g; Protein 42 g.
  7. 7;