Ristet paprika-s'mores

Ristet paprika-s'mores

oppskrift på roasted pepper s'mores - søt og røkt smak med en spennende vri. perfekt for sommergrilling og hyggestunder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 6 hele, ovnsbakte paprikaer, skrellet, oppskrift følger
  • 1/2 pund fersk mozzarella, skåret i rektangler på 1 x 3 tommer, ca. 1/4 tomme tykke
  • 1 bunt ferske rosmarinstilker
  • Grovt salt og nykvernet pepper
  • 3 teskjeer olivenolje, pluss mer til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en utleggingskniv og skjær forsiktig rundt toppen av hver paprika, omtrent tre fjerdedeler av veien, og la det være igjen et hengsel. Fjern forsiktig frøene, og la væsken renne av paprikaene. Skjær ut kjernen og frøene fra toppen av hver paprika. Du vil sitte igjen med 6 hele, hullete paprikaer uten frø, med tilhørende lokk.
  2. 2Sett inn ett stykke mozzarella i hver paprika. Følg opp med en liten kvist rosmarin, litt salt, pepper, og 1/2 teskje olivenolje. Lukk toppen av hver paprika med det tilhørende lokket.
  3. 3Varm opp grillen til middels høy varme. Plasser paprikaene på grillen, og kok, ved å bruke tang til å rotere dem, til osten har smeltet, omtrent 2 minutter på hver side. Ta dem av varmen, og overfør til et serveringsfat. Drypp med olivenolje, strø over salt og pepper, og pynt med en kvist rosmarin. Server umiddelbart.
  4. 4Ristede paprikaer:
  5. 52 røde paprikaer
  6. 62 gule paprikaer
  7. 72 oransje paprikaer
  8. 8Vend tre brennere på gasskomfyren slik at de er konkave. Still inn komfyren på høy varme, og plasser to paprikaer på hver rist, slik at de er direkte i flammen. Rist paprikaene, og vend dem av og til med tang, til de er jevnt brent og myke over hele overflaten. Ikke vær redd for at paprikaene sprekker.
  9. 9Overfør hver paprika til et papirhåndkle, og pakk dem tett inn. La dem dampe i minst 5 minutter. (Dette "sveder" paprikaene, og løsner skinnet.) Fjern det brente skinnet med papirhåndkleet, og gni forsiktig, om nødvendig. Det anbefales ikke å skylle paprikaene under rennende vann for å fjerne skinnet, da dette vil vaske bort mye av smaken.
  10. 10Antall porsjoner: 4