Cappuccino panna cotta med sjokoladesaus

Cappuccino panna cotta med sjokoladesaus

Lær hvordan du lager en kremet cappuccino panna cotta toppet med rik sjokoladesaus. Perfekt for en elegant dessert til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer lys mais sirup
  • TIL PANNA COTTAN:
  • 4 ark gelatin*
  • 3 kopper kremfløte
  • ¾ kopp sukker
  • 2 spiseskjeer instant espressopulver
  • ½ vaniljestang
  • ½ kopp sjokoladekledde espressobønner, til pynt
  • TIL SJOKOLADESAUSEN:
  • 4 unser semisøt sjokoladeknapper
  • ¼ kopp kremfløte
  • 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1FOR THE PANNA COTTA
  2. 2I en liten bolle med kaldt vann, legg gelatinplatene for å myke opp dem. De vil gå fra å være stive til å bli myke, litt som teksturen av en stor kontaktlinse. Kjenn på en – den er SÅ kult!
  3. 3I en liten kjele, bland krem, sukker og espressopulver. Del vaniljestangen på langs, åpne den opp, og skrap ut frøene med en liten kniv. Tilsett frøene og skallet i kjelen. Visp for å blande alt godt.
  4. 4Kok opp kremblandingen, og skru deretter umiddelbart ned varmen. Ta gelatinplatene ut av vannet og klem ut overflødig vann. Tilsett gelatinplatene i kjelen og visp til alt er godt blandet.
  5. 5Hell umiddelbart kremblandingen i fire ramekiner på 6 unser og sett dem i kjøleskapet i 2 til 3 timer eller over natten.
  6. 6FOR SJOKOLADESAUSEN
  7. 7Fyll en liten kjele med 1 tomme vann og kok opp (BTB).
  8. 8I en middels varmebestandig bolle, bland sjokoladeknapper, kremfløte, smør og mais sirup. Sett bollen oppå kjelen med vann (dette er en dobbelkoker). Skru ned varmen til småkoking. Rør til sjokoladen er smeltet og alle ingrediensene er godt blandet. Ta av varmen og bruk umiddelbart, eller oppbevar i et varmt sted til den skal brukes.
  9. 9FOR å løsne panna cottaen fra formen
  10. 10Fyll en liten kjele med 1 tomme vann og kok opp, skru deretter av varmen. Bruk en liten kniv til å løsne panna cottaen rundt kanten. Sett hver ramekin i kjelen i 10 sekunder. Plasser en liten serveringsplate oppå hver ramekin og snu den forsiktig for å løsne panna cottaen. Hvis den ikke løsner, sett ramekinen tilbake i vannet i noen sekunder og prøv igjen.
  11. 11For å servere, øs opp et par spiseskjeer med sjokoladesaus rundt panna cottaen og dryss over noen espressobønner dekket med sjokolade.