
Brunt sukker-kjeks-is-sandwiches
Lær hvordan du lager deilige brown sugar cookie ice cream sandwiches med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens kaker eller helgegodt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- ½ kopp usaltet smør
- 1 kopp mørkbrunt sukker
- 1 stort egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 kopp hvetemel
- ½ teskje malt kanel
- ½ teskje malt ingefær
- ¼ teskje natron
- ¼ teskje bakepulver
- ¼ teskje vanlig salt
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 til 2 pint smør-pecan iskrem
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og juster ovnsristen til midten. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme. Kok til smøret er gyllent. Ta smøret av varmen og la det avkjøles i en stor bolle.
- 4Når smøret er avkjølt, tilsett brunt sukker og rør til det er glatt. Rør inn egg og vanilje, og bland godt.
- 5I en annen middels stor bolle, visp sammen mel, kanel, ingefær, natron, bakepulver og salt. Tilsett det tørre i smørblandingen og rør til det er godt blandet og glatt, ca. 1 minutt.
- 6Ha vanlig sukker på en tallerken. Del deigen i 12 like store boller og rull dem i sukkeret. Plasser bollene på bakepapiret med minst 5 cm mellomrom. Stek i 10–12 minutter.
- 7La kjeksene avkjøles på stekebrettet i 5 minutter, før de flyttes over til en avkjølingsrist i ytterligere 10 minutter.
- 8Legg 6 kjeks med undersiden opp på benken. Ha en halv kopp iskrem på hver kjeks, og bruk en offset-spatel til å fordele iskremen jevnt til kantene. Legg en annen kjeks oppå iskremen og trykk forsiktig ned for å feste. Frys til iskremen er fast, ca. 2 timer.