Brunt sukker-kjeks-is-sandwiches

Brunt sukker-kjeks-is-sandwiches

Lær hvordan du lager deilige brown sugar cookie ice cream sandwiches med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens kaker eller helgegodt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • ½ kopp usaltet smør
  • 1 kopp mørkbrunt sukker
  • 1 stort egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 kopp hvetemel
  • ½ teskje malt kanel
  • ½ teskje malt ingefær
  • ¼ teskje natron
  • ¼ teskje bakepulver
  • ¼ teskje vanlig salt
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 til 2 pint smør-pecan iskrem

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og juster ovnsristen til midten. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. 3Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme. Kok til smøret er gyllent. Ta smøret av varmen og la det avkjøles i en stor bolle.
  4. 4Når smøret er avkjølt, tilsett brunt sukker og rør til det er glatt. Rør inn egg og vanilje, og bland godt.
  5. 5I en annen middels stor bolle, visp sammen mel, kanel, ingefær, natron, bakepulver og salt. Tilsett det tørre i smørblandingen og rør til det er godt blandet og glatt, ca. 1 minutt.
  6. 6Ha vanlig sukker på en tallerken. Del deigen i 12 like store boller og rull dem i sukkeret. Plasser bollene på bakepapiret med minst 5 cm mellomrom. Stek i 10–12 minutter.
  7. 7La kjeksene avkjøles på stekebrettet i 5 minutter, før de flyttes over til en avkjølingsrist i ytterligere 10 minutter.
  8. 8Legg 6 kjeks med undersiden opp på benken. Ha en halv kopp iskrem på hver kjeks, og bruk en offset-spatel til å fordele iskremen jevnt til kantene. Legg en annen kjeks oppå iskremen og trykk forsiktig ned for å feste. Frys til iskremen er fast, ca. 2 timer.