Hasselnøttlikør-ostekake
Lær hvordan du lager en smakfull hazelnut liqueur cheesecake med vår enkle oppskrift. Perfekt dessert for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper sjokoladekjeks-smuler
- 2. 3/4 stang smør, smeltet, pluss mer til smøring
- 3. 900 gram kremost
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 3 egg
- 6. 2/3 kopp rømme
- 7. 1/2 kopp hasselnøttlikør
- 8. Sjokoladestriper
- 9. Hasselnøtter dyppet i sjokolade
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til bunnen: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Bland kjekssmulene og det smeltede smøret. Rør godt sammen. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av en 23 cm rund springform. Stek i 12 til 15 minutter. La den avkjøle litt, og smør deretter sidene av springformen med smør for ostekaken.
- 33. Til fyllet: I en kjøkkenmaskin, pisk kremosten. Skrap ned langs kantene på bollen flere ganger. Tilsett sukkeret og pisk videre; skrap ned igjen en eller to ganger. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver gang, til det er godt blandet. Bland inn rømmen på lav hastighet mens du heller hasselnøttlikøren i en jevn strøm ned i bollen.
- 44. Pakk bunnen av springformen inn i aluminiumsfolie. Hell fyllet over sjokoladekjeksbunnen i formen. Pakk utsiden av formen inn i tre lag med kraftig aluminiumsfolie og sett den i en større form. Tilsett nok varmt vann i den ytre formen til å nå opp til midten. Stek i 1 time. Ostekaken skal være fast rundt kantene, men fortsatt litt bevegelig i midten.
- 55. La den stå og sette seg over natten. Bruk en tynn kniv til å løsne kanten, og åpne springformen. Pynt toppen av ostekaken med sjokoladedrizzler og hasselnøtter dyppet i sjokolade.