
Sitronmarengcupcakes
Lær hvordan du lager perfekte lemon meringue cupcakes med denne enkle oppskriften. Sprø marengs, frisk sitronfylling og myk kakebase. Perfekt til sommerfest eller helgekos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1 3/4 kopper hvetemel (all-purpose mel)
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- 2 store egg
- 1 3/4 kopper sukker
- 1 kopp helmelk
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- Finrevet skall av 2 sitroner
- 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 store eggehviter
- 1/4 teskje salt
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp lys mais sirup
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 2 1/2 kopper melis (konfektørsukker)
- 1/4 kopp fersk sitronjuice (fra ca. 2 sitroner)
- 1 spiseskje limoncello eller annen sitronlikør (valgfritt)
- 6 til 7 dråper gul matfarge (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Lag cupcakesene: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og kle en muffinsform med 12 former av papir. Visp melet, bakepulveret, natron og salt i en bolle til det er godt blandet. Visp eggene, sukkeret, melken, vegetabilsk olje, sitrusskall, sitronsaft og vanilje i en stor bolle til det er godt blandet. Rør inn melet i eggblandingen.
- 2Fordel røren jevnt i muffinsformene, og fyll dem til rett under kanten. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25–30 minutter. La dem avkjøle i 15 minutter i formen, før de flyttes over på en rist for å avkjøle helt.
- 3Lag marengsen: Pisk eggehvitene og saltet i en stor bolle med en mikser på middels hastighet til det blir skummende, ca. 1 minutt. Øk hastigheten til høy og pisk gradvis inn 2 ss sukker; pisk til stive, blanke topper dannes, ca. 3 minutter.
- 4Bland de resterende 6 ss sukker, mais sirup og 1/4 kopp vann i en kjele over middels høy varme. Kok opp til blandingen når 124 grader Celsius på et sukkermålertermometer, ca. 6 minutter; ta av varmen. Med mikseren på middels hastighet, hell sakte den varme sukkersirupen i eggehvitene. Øk til høy hastighet og pisk til marengsen er fluffy og avkjølt, ca. 6 minutter. Pisk inn vaniljen. Overfør marengsen til en sprøytepose med stor rund tipp og sprøyt den på cupcakesene; la dem stå i romtemperatur for å stivne, ca. 15 minutter.
- 5Lag samtidig glasuren: Visp melis, sitronsaft, limoncello og konditorfarge i en mikrobølgesikker bolle til det er glatt. Varm i mikrobølgeovnen i 1 minutt, og visp igjen til sukkeret er oppløst; la den avkjøle i ca. 5 minutter, og rør av og til. Dypp de marengsdekkede toppene av cupcakesene i glasuren, og la overflødig dryppe av. Hvis glasuren blir for tykk, varm den i mikrobølgeovnen i 20 sekunder.