
Iskremkremkake
Lær hvordan du lager en deilig ice cream crunch cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens feiringer og hyggelige stunder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1,5-liters beholdere med vaniljeis
- 9 unser pakke med sjokoladekjeks (for eksempel Nabisco Famous)
- 200 ml flaske med sjokoladesaus til iskrem
- 1,5-liters beholder med sjokoladeis
- 5 kopper pisket krem
- Regnbuefargede strøssel til dekorasjon (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Sett en 23 cm stor springformform i fryseren i 15 minutter. I mellomtiden lar du én beholder vaniljeis myke opp i romtemperatur.
- 2Ta formen ut av fryseren. Fordel et lag med myk vaniljeis på 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) tykkelse i bunnen og opp langs sidene av formen. (Hvis isen blir for myk, sett den tilbake i fryseren.) Frys til den er fast, ca. 45 minutter.
- 3I mellomtiden kjører du sjokoladekjeks i en food processor til de er grovt smuldret. Tilsett sjokoladeskall-topping og kjør til smulene er fuktige, ca. 5 pulseringer; sett til side.
- 4La sjokoladeisen myke opp i romtemperatur, ca. 15 minutter. Fordel den over vaniljeislaget, og trykk isen godt ned i formen. Fordel sjokoladesmuldene over sjokoladeisen. Frys til det er stivt, ca. 1 time.
- 5Ta ut den resterende beholderen med vaniljeis fra fryseren 15 minutter før du skal montere det siste laget. Fordel isen over smuldelaget, og pakk den godt ned. Jevn ut toppen med en avlang slikkepott. Frys til det er fast, ca. 2 timer.
- 6For å løsne kaken, tørk utsiden av formen med en varm klut, og kjør en varm kniv rundt innsiden; lås opp og fjern sidene. Hvis iskaken er for myk, sett den tilbake i fryseren i 20 minutter.
- 7Fordel 3 kopper pisket krem over toppen og sidene av kaken. Frys til den er stiv, ca. 20 minutter. Ha de resterende 2 koppene med pisket krem i en konditorkopp med stjernetipp; sprøyt langs topp- og bunnkantene av kaken, og pynt med strøssel. Sett tilbake i fryseren; ta ut 15 minutter før servering og skjær i skiver med en varm kniv.
- 8Fotograf: Steve Giralt