Grillet biff med whiskey-smør

Grillet biff med whiskey-smør

Oppdag hvordan du lager saftig grillbiff med kremet whiskeysmør. En perfekt rett for grillkvelden eller helgen. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 staver usaltet smør, myknet
  • 2 sjalottløk finhakket, bløtlagt i en shot Jack Daniels eller annen whisky eller bourbon
  • 3 teskjeer finhakket persille
  • 1/2 teskje Worcestershire-saus
  • 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 3 teskjeer Jack Daniels eller annen whisky
  • 1/2 teskje havsalt
  • Hvit pepper etter smak
  • 4 cowboybiffer, ribeye med bein eller annet favorittbiff, ca. 2,5 cm tykt
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje hele svarte pepperkorn, grovhakket
  • Olivenolje
  • Hakket persille, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Grillmetode: Kombinasjon/Medium-Høy
  2. 2Grillmetode: Kombinasjon/Medium-Høy
  3. 3Lag whiskey-smør: Lag smør minst 3 timer i forveien. Bland smør, sjalottløk som er bløtlagt i Jack Daniels (eller annen bourbon eller whiskey), persille, Worcestershire-saus, sennep, whiskey, salt og pepper. Bland godt. Legg smøret på et stykke plastfolie, og bruk en teskje til å forme det til en logg. Rull smøret inn i plastfolien og jevn ut til en rund logg. Sett i kjøleskapet til det er hardt og lett å skjære i runde, myntformede skiver.
  4. 4Lag whiskey-smør: Lag smør minst 3 timer i forveien. Bland smør, sjalottløk som er bløtlagt i Jack Daniels (eller annen bourbon eller whiskey), persille, Worcestershire-saus, sennep, whiskey, salt og pepper. Bland godt. Legg smøret på et stykke plastfolie, og bruk en teskje til å forme det til en logg. Rull smøret inn i plastfolien og jevn ut til en rund logg. Sett i kjøleskapet til det er hardt og lett å skjære i runde, myntformede skiver.
  5. 5Forbered biffene: La kjøttet komme til romtemperatur ca. 15 minutter før grilling. Rett før grilling, pensle begge sider av biffene med olje og krydre med salt og pepper. Plasser biffene direkte over medium-høy varme i ca. 1 til 2 minutter, akkurat lenge nok til å få gode grillmerker. Vend biffene og brunt den andre siden. Flytt biffene til indirekte varme og fortsett å steke i ca. 7 minutter for medium rare. Ta biffene av grillen, legg en klatt whiskey-smør på hver og la dem hvile i minst 5 minutter, men ikke mer enn 10 minutter, før servering. Smør det smeltede smøret over toppen av biffene og legg på en fersk skive whiskey-smør og persille, hvis ønskelig.
  6. 6La kjøttet komme til romtemperatur ca. 15 minutter før grilling.
  7. 7Rett før grilling, pensle begge sider av biffene med olje og krydre med salt og pepper.
  8. 8Plasser biffene direkte over medium-høy varme i ca. 1 til 2 minutter, akkurat lenge nok til å få gode grillmerker. Vend biffene og brunt den andre siden. Flytt biffene til indirekte varme og fortsett å steke i ca. 7 minutter for medium rare.
  9. 9Ta biffene av grillen, legg en klatt whiskey-smør på hver og la dem hvile i minst 5 minutter, men ikke mer enn 10 minutter, før servering.
  10. 10Smør det smeltede smøret over toppen av biffene og legg på en fersk skive whiskey-smør og persille, hvis ønskelig.