
Grillet biff med whiskey-smør
Oppdag hvordan du lager saftig grillbiff med kremet whiskeysmør. En perfekt rett for grillkvelden eller helgen. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 staver usaltet smør, myknet
- 2 sjalottløk finhakket, bløtlagt i en shot Jack Daniels eller annen whisky eller bourbon
- 3 teskjeer finhakket persille
- 1/2 teskje Worcestershire-saus
- 1/2 teskje Dijon-sennep
- 3 teskjeer Jack Daniels eller annen whisky
- 1/2 teskje havsalt
- Hvit pepper etter smak
- 4 cowboybiffer, ribeye med bein eller annet favorittbiff, ca. 2,5 cm tykt
- 1 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje hele svarte pepperkorn, grovhakket
- Olivenolje
- Hakket persille, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Grillmetode: Kombinasjon/Medium-Høy
- 2Grillmetode: Kombinasjon/Medium-Høy
- 3Lag whiskey-smør: Lag smør minst 3 timer i forveien. Bland smør, sjalottløk som er bløtlagt i Jack Daniels (eller annen bourbon eller whiskey), persille, Worcestershire-saus, sennep, whiskey, salt og pepper. Bland godt. Legg smøret på et stykke plastfolie, og bruk en teskje til å forme det til en logg. Rull smøret inn i plastfolien og jevn ut til en rund logg. Sett i kjøleskapet til det er hardt og lett å skjære i runde, myntformede skiver.
- 4Lag whiskey-smør: Lag smør minst 3 timer i forveien. Bland smør, sjalottløk som er bløtlagt i Jack Daniels (eller annen bourbon eller whiskey), persille, Worcestershire-saus, sennep, whiskey, salt og pepper. Bland godt. Legg smøret på et stykke plastfolie, og bruk en teskje til å forme det til en logg. Rull smøret inn i plastfolien og jevn ut til en rund logg. Sett i kjøleskapet til det er hardt og lett å skjære i runde, myntformede skiver.
- 5Forbered biffene: La kjøttet komme til romtemperatur ca. 15 minutter før grilling. Rett før grilling, pensle begge sider av biffene med olje og krydre med salt og pepper. Plasser biffene direkte over medium-høy varme i ca. 1 til 2 minutter, akkurat lenge nok til å få gode grillmerker. Vend biffene og brunt den andre siden. Flytt biffene til indirekte varme og fortsett å steke i ca. 7 minutter for medium rare. Ta biffene av grillen, legg en klatt whiskey-smør på hver og la dem hvile i minst 5 minutter, men ikke mer enn 10 minutter, før servering. Smør det smeltede smøret over toppen av biffene og legg på en fersk skive whiskey-smør og persille, hvis ønskelig.
- 6La kjøttet komme til romtemperatur ca. 15 minutter før grilling.
- 7Rett før grilling, pensle begge sider av biffene med olje og krydre med salt og pepper.
- 8Plasser biffene direkte over medium-høy varme i ca. 1 til 2 minutter, akkurat lenge nok til å få gode grillmerker. Vend biffene og brunt den andre siden. Flytt biffene til indirekte varme og fortsett å steke i ca. 7 minutter for medium rare.
- 9Ta biffene av grillen, legg en klatt whiskey-smør på hver og la dem hvile i minst 5 minutter, men ikke mer enn 10 minutter, før servering.
- 10Smør det smeltede smøret over toppen av biffene og legg på en fersk skive whiskey-smør og persille, hvis ønskelig.