Soppcassoulet
Lær hvordan du lager en deilig mushroom cassoulet med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 ss olivenolje
- 2. 1 middels stor aubergine, i 1-tommers terninger
- 3. 450 g sopp, shiitake, cremini, kantareller eller en blanding, skivet
- 4. 1 boks (ca. 450 g) cannellini-bønner, drenert og skylt
- 5. 4 store hvitløksfedd, knust
- 6. 2 kvister rosmarin, blader fjernet og hakket
- 7. 3 kvister timian, blader fjernet og hakket
- 8. 680 g plommetomater, skrellet, frøet og grovhakket
- 9. 120 ml hvitvin
- 10. ¾ kopp ferske brødsmuler
- 11. 3 ss smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit.
- 2I en stor sautépanne over middels høy varme, varm opp 2 spiseskjeer olivenolje, tilsett aubergine og kok, rør om til den er gyllen.
- 3Fjern og la renne av på kjøkkenpapir.
- 4Tilsett resten av olivenoljen og sopp i pannen og sautér til de begynner å bli brune.
- 5Krydre med salt og pepper.
- 6Ta av varmen.
- 7I en grunn gratengform blandes cannellini-bønner, kokt aubergine og sopp, hvitløk, rosmarin og timian.
- 8Legg tomatene oppå, og hell vinen over.
- 9Stek i 30 minutter.
- 10Rør i blandingen.
- 11Bland brødsmuler med smør og strø over.
- 12Sett tilbake i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt.