Soppcassoulet

Soppcassoulet

Lær hvordan du lager en deilig mushroom cassoulet med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som passer hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss olivenolje
  • 2. 1 middels stor aubergine, i 1-tommers terninger
  • 3. 450 g sopp, shiitake, cremini, kantareller eller en blanding, skivet
  • 4. 1 boks (ca. 450 g) cannellini-bønner, drenert og skylt
  • 5. 4 store hvitløksfedd, knust
  • 6. 2 kvister rosmarin, blader fjernet og hakket
  • 7. 3 kvister timian, blader fjernet og hakket
  • 8. 680 g plommetomater, skrellet, frøet og grovhakket
  • 9. 120 ml hvitvin
  • 10. ¾ kopp ferske brødsmuler
  • 11. 3 ss smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit.
  2. 2I en stor sautépanne over middels høy varme, varm opp 2 spiseskjeer olivenolje, tilsett aubergine og kok, rør om til den er gyllen.
  3. 3Fjern og la renne av på kjøkkenpapir.
  4. 4Tilsett resten av olivenoljen og sopp i pannen og sautér til de begynner å bli brune.
  5. 5Krydre med salt og pepper.
  6. 6Ta av varmen.
  7. 7I en grunn gratengform blandes cannellini-bønner, kokt aubergine og sopp, hvitløk, rosmarin og timian.
  8. 8Legg tomatene oppå, og hell vinen over.
  9. 9Stek i 30 minutter.
  10. 10Rør i blandingen.
  11. 11Bland brødsmuler med smør og strø over.
  12. 12Sett tilbake i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt.