Grillet reker med soltørkede tomater

Grillet reker med soltørkede tomater

Lær hvordan du lager deilige grillede reker med soltørkede tomater. En smakfull og enkel rett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund medium reker, skrellet og smørfløyet
  • 1/2 teskje salt og pepper
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 (2-unse) boks flate fileter av ansjos
  • 1 1/2 spiseskjeer pluss 1/4 kopp olivenolje
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
  • 2 spiseskjeer ristet pinjekjerner
  • 1/2 kopp marinerte soltørkede tomater, kuttet i store strimler
  • 1/4 kopp kapers
  • 1/2 kopp revet basilikum, godt pakket

Fremgangsmåte

  1. 1Vend reker med salt, 2 teskjeer hvitløk og 1 ½ spiseskje olivenolje. Krydre med nykvernet pepper. Sett i kjøleskapet i 1 time. Lag dressingen: I foodprosessorens bolle, kjør sammen ansjoser, inkludert oljen fra boksen, og sitronsaft. Når maskinen går, drypp sakte i ¼ kopp olivenolje. Tynn ut med 2 spiseskjeer kaldt vann til du får en jevn, middels tynn dressing. Hvis den er for tykk, tilsett litt mer vann.
  2. 2Forvarm en veldig varm kullgrill eller bruk ovnens grillelement. Grill rekene på en finmasket grill over kull, og snu dem én gang. Ta dem av når de blir ugjennomsiktige, etter 2 til 3 minutter. Alternativt kan du grille rekene i ovnen, snu én gang. La dem avkjøle til romtemperatur og sett til side i opptil 1 time.
  3. 3For å montere salaten: I en stor bolle, vend rekene med resten av hvitløken, pinjekjerner, ansjossausen, soltørkede tomater, kapers og basilikum.