Pollo Asada al Ajillo: Hvitløkssrostet kylling

Pollo Asada al Ajillo: Hvitløkssrostet kylling

Lær hvordan du lager deilig pollo asada al ajillo, en smakfull hvitløksrostet kylling. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper løk i båter
  • 10 fedd hvitløk knust med 1 teskje salt
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 teskjeer hvit eddik
  • 1 (1,4 kg) stekekylling, delt i to
  • 1/4 kopp limesaft
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • Mel til utbaking
  • Olivenolje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Legg løken, halve mengden av hvitløk- og saltblandingen, vin, olivenolje og eddik i en blender og hakk grundig. Hell marinaden over kyllingen og sett den i kjøleskapet, dekket, i 2 til 4 timer. Sil marinaden av kyllingen og tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Gni kyllinghalvdelene på begge sider med resten av hvitløk- og saltblandingen. Hvis du klarer å få noe av dette under skinnet uten å rive, er det flott. Dryss kyllingen med limesaft, og krydre deretter med svart pepper og spisskummen på begge sider. Lett melet kyllingen og brun den raskt på begge sider i en stekepanne med olivenolje.
  4. 4Plasser kyllinghalvdelene i en stekeform med skinnsiden opp. Stek i 30 til 45 minutter, eller til saften er klar når du stikker i den. Bruk et kjøtttermometer hvis du trenger det, eller hvis din "andre betydningsfulle" ga deg et til jul.