
Aprikosbrandy-pai med vaniljekrem III
Lær hvordan du lager en deilig apricot brandy pound cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for kaffeselskaper og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper siktet hvetemel
- 2. 1/4 teskje natron
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 1 kopp rømme
- 5. 1/2 teskje romaromaekstrakt
- 6. 1 teskje appelsinekstrakt
- 7. 1/4 teskje mandelessens
- 8. 1/2 teskje sitronaroma
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 1/2 kopp aprikosbrandy
- 11. 1 kopp smør
- 12. 3 kopper hvitt sukker
- 13. 6 egg
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør og mel en 25 cm rund kakeform. Bland sammen mel, natron og salt. Sett til side.
- 22. Bland sammen rømme, romaroma, appelsinekstrakt, mandelessens, sitronessens, vaniljeekstrakt og aprikosbrandy. Sett til side. I en stor bolle, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen. Pisk inn melblandingen vekselvis med rømmen og smakstilsetningene, bare til alt er godt blandet.
- 33. Hell røren i den forberedte formen. Stek i den forvarmede ovnen i 60 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. La kaken avkjøle.