
Pan Forte med varm pecorino
Lær hvordan du lager pan forte med varm pecorino. En enkel og smakfull oppskrift som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- Rispapir
- 2 3/4 kopper hele mandler, med skinn på og ristet
- 1 teskje kanel
- 3/4 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje malt nellik
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1 teskje finmalt svart pepper
- 1 kopp pluss 2 spiseskjeer mel
- 1 spiseskje kakaopulver
- 1 pund assortert tørket frukt: rosiner, fiken, kirsebær, plommer, aprikoser og currants, kuttet i 1/2-tommers biter
- 2/3 kopp honning
- 1 kopp sukker
- 4 skiver pecorinoost, 1/4 tomme tykke
- Ekstra jomfru olivenolje, som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Legg et ark med bakepapir på et stekebrett, deretter plasserer du et stykke rispapir oppå, og fire (4-tommers) flanringer på det.
- 2I en stor bolle blander du de ristet nøttene med kanel, ingefær, nellik, muskat, pepper, mel og kakaopulver. Tilsett den oppkuttede frukten og vend det forsiktig sammen.
- 3I en liten kjele blander du honning og sukker, og lar det koke opp uten å røre, og børster ned veggene i kjelen av og til for å unngå at sukkerkrystaller dannes. Kok til softballstadiet (240 grader), og hell deretter over fruktblandingen. Rør raskt for å blande det godt. Det vil bli seigt og tykt.
- 4Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 5Dypp hendene i vann og ta en neve (ca. 1/4 av blandingen). Pakk den inn i ringene og stek i 1 time til de er lett oppblåst på toppen og overflaten ikke lenger er blank. Ta ut av ovnen og avkjøl i ringen. Trim rispapiret til kanten av formen, og pakk det inn i plastfolie for oppbevaring i romtemperatur.
- 6For å servere, skjær i vinger og legg dem på tallerkener. Varm opp en flat takgrill eller stor stekepanne, og stek osteskivene på den ene siden til de er lett brune, snu dem deretter for å brune den andre siden. Midten vil bli seig. Plasser dem ved siden av pannen, drypp med olivenolje, og server med noe godt, crusty italiensk brød.